15-åring sikter høyt i Roland Garros | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

15-åring sikter høyt i Roland Garros | Tennis-Norge

15-åring sikter høyt i Roland Garros

Amanda Anisimova spilte seg til wild card gjennom en amerikansk forhåndskvalifisering og har skumle planer, tross sin unge alder.

Den amerikanske 15-åringen er den yngste spilleren til å delta i hovedrunden i Roland Garros siden Alize Cornet i 2005. Som 14-åring i 2016 var Anisimova, som er nummer 262 på WTA-rankingen, i finalen i juniorutgaven av turneringen, mens i år spiller hun hovedrunden på seniornivå. Allerede søndag kommer debuten mot Kurumi Nara, nummer 90 i verden.

– Jeg har mye selvtillit fra i fjor her, og jeg liker banene her veldig godt. Turneringen var super, og jeg gleder meg. Det kommer definitivt til å bli litt annerledes i år, men jeg tror ikke det blir for annerledes, sier Anisimova til WTA.

Kvitova tilbake
Petra Kvitova gjør nærmest et sjokkartet comeback allerede i Roland Garros. Kvitova gikk gjennom en karriere-reddende operasjon rundt jul etter å ha blitt knivstukket under et innbrudd i sitt eget hjem. Det vekker mye følelser.

– Når jeg spiller har jeg ingen smerter, men jeg har ikke prøvd det i en kamp, selvfølgelig. Kanskje blir det annerledes når nervene kommer, og det blir tett og alt som følger med, men foreløpig går det greit, sa Kvitova på en pressekonferanse, ifølge The Telegraph.

Det betyr ikke at den tsjekkiske jenta, som har vunnet Wimbledon, stiller til kamp mot Jesse Boserup uten å merke noe til den forferdelige hendelsen rundt jul.

– Hånda er ikke 100 prosent klar enda. Den har ikke kraften og styrken enda, men jeg jobber med det. Forhåpentlig blir alt bra en dag, men man vet aldri. I begynnelsen kun jeg så vidt bevege fingrene. Hver millimeter jeg klarte å røre dem gjorde meg glad, og jeg kan fortsatt ikke bevege dem fullt, sa Kvitova.

Ruud-konkurrenter debuterer
For det norske stjerneskuddet Casper Ruud ble det stopp i andre runde i kvalifiseringen i Paris, men av konkurrentene rundt hans alder spiller sin første kamp i Roland Garros mandag.

Stefanos Tsitsipas, som Ruud tapte en Futures-finale for i fjor, gikk gjennom hele kvalifiseringen. Grekeren møter sterke Ivo Karlovic. Duoen er ganske like i stilen – høye med harde server, og det er ingen umulighet at det kan vente en overraskelse i denne kampen.

Også Alex De Minaur, som er et år yngre enn Ruud, spiller turneringen etter å ha fått et wild card. Australieren møter Robin Haase.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...