Vidåpent på damesiden i Roland Garros: – Alt kan skje | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Vidåpent på damesiden i Roland Garros: – Alt kan skje | Tennis-Norge

Vidåpent på damesiden i Roland Garros: – Alt kan skje

Angelique Kerber har slitt med formen. Foto: Espen Hildrup.

Med Serena Williams ute av bildet, er det utallige kvinnelige tennisspillere som kan gå til topps i Roland Garros.

Den amerikanske veteranen er gravid og spiller naturlig nok ikke Grand Slam-turneringen. Med sju finaler, derav fire seire på de siste åtte deltakelsene i de fire store turneringene, er det ingen tvil om det er åpent på kvinnesiden. Ingen skiller seg særlig ut foran grusturneringen.

– På damesiden er det åpent. Alt kanskje, og ettersom Williams ikke er med er det ekstremt store sjanser for de andre. Williams har kommet langt nesten på halv maskin i de siste Grand Slam-turneringene, sier Tennis-Norges ekspert, Joachim Bjerke.

Muguruza tittelforsvarer
Garbine Muguruza overrasket mange i fjor da hun gikk til topps for første gang i en Grand Slam-turnering i nettopp Roland Garros i fjor. Siden har det ikke gått helt veien for den spanske jenta, men en semifinale i WTA-turneringen i Roma viste tegn til bedring, akkurat i tide.

– Muguruza er en favoritt etter det i fjor. Hun har slitt siden, men er god på grus. Det er også tøft å være tittelforsvarer. Det er mye å tape hvis du taper i første runde, man mister 2000 poeng hvis man ryker i første runde, sier Bjerke.

Verdensener Angelique Kerber må også regnes med. Tyskeren røk ut i første runde i fjor etter å ha vunnet Australian Open, men tok andreplassen i Wimbledon og tittelen i US Open. For noen uker siden måtte hun trekke seg fra en turnering og har ikke spilt særlig bra på grus i år.

– Kerber har spilt ganske dårlig i det siste. Hun er løpssterk og slår mye tilbake, men er vanskelig å spille mot. Hun må være i god form for å klare det. Som verdensener må hun definitivt nevnes, mener tennisekspert Bjerke.

Svitolina stor utfordrer
En av de som har imponert aller mest i årets sesong er Elina Svitolina. Den ukrainske jenta har klatret opp til sjetteplass på verdensrankingen og vant turneringen i Roma, noe som var hennes femte turneringsseier i år.

– Hun har imponert og virker sterk. Svitolina må virkelig nevnes i toppsjiktet av favorittene i dameklassen, sier Bjerke.

Det franske hjemmehåpet Kristina Mladenovic har også hatt en brukbar oppkjøring. 24-åringen tok seg helt til finalen i Madrid, men røk ut i første runde i Roma. Også i Stuttgart var doublespesialisten i finalen, men tapte, akkurat som i Madrid.

– Mladenovic er god, og hun liker å spille på hjemmebane, så hun er en utfordrer, spesielt med tanke på resultatene den siste tiden, mener Bjerke.

En annen spiller som har imponert i oppkjøringen er Simona Halep, men rumeneren pådro seg nylig en skade, og det er usikkert om hun spiller. Det samme gjelder Laura Siegemund som vant i Stuttgart. Det siste året har det også kommet svært store overraskelser langt i turneringen.

 

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...