Bjerke: – Nadal er bedre nå | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Bjerke: – Nadal er bedre nå | Tennis-Norge

Bjerke: – Nadal er bedre nå

Rafael Nadal er favoritter. Creative Commons.

Rafael Nadal seiler opp som en storfavoritt i Grand Slam-turneringen Roland Garros, men det finnes også sterke utfordrere.

Etter to sesonger med mager tittelfangst for Nadal, som vant Roland Garros ni ganger mellom 2005 og 2014, har spanjolen virkelig kommet tilbake for fullt i årets sesong. Kun Roger Federer har vært bedre denne sesongen, men sveitseren har valgt ikke å spille en eneste kamp på grus i år.

– Det var forventet at Nadal skulle prestere hele tiden. Han har gjort det bra, blitt skadd tidligere og kommet tilbake enda bedre. Folk forventet at han skulle gjøre det igjen, men denne gangen klarte han det ikke like bra så man hadde trodd. Nå spiller han bedre enn på mange år igjen og har gode sjanser til å vinne Roland Garros, sier Tennis-Norges ekspert, Joachim Bjerke.

Dermed står Nadal igjen som den aller største favoritten. Fram til ATP 1000-turneringen i Roma i forrige uke hadde 31-åringen ikke tapt en eneste kamp på grus i 2017 og vunnet tre turneringer på rad: I Monte Carlo, Barcelona og Madrid.

– Han spiller nok minst like bra som før. Det går opp og ned nivåmessig, men jeg tror de er bedre nå enn de var for fem til seks år siden. Det er måten han spiller på. Han har ekstrem spin i forehanden, tung, den tyngste og beste forehanden i verden, mener jeg. Backhanden er tøff også, den er egentlig ganske ekstrem, selv om vi ikke får inntrykk av det, Casper sa det selv etter treningen med han. Det tempoet og styrken, det må man ha for å gjøre det bra på grus. Han har sjelden dårlige kamper, sier Bjerke.

Thiem og Djokovic
Det finnes likevel utfordrere som kan kjempe om tittelen. Dominic Thiem er en av disse. 23-åringen slo for alvor igjennom i fjor med semifinale i Paris. I oppkjøringen til årets turnering har østerrikeren tapt to finaler for Nadal, før han slo spanjolen i kvartfinalen i Roma, men så ble det tap i semifinalen for Novak Djokovic.

– Thiem har spilt ekstremt. Han har et veldig bra grusspill. Jeg spilte junior med han. Da var han liten og spilte sikkert og ikke slo hardt, men nå slår han ekstremt hardt og forehanden hans er en av de beste, han har en ekstrem styrke. Han har sjansen til å bli best i verden og har et stort spill, men har litt å hente på de andre dekkene, sier Bjerke.

En annen spiller, som det ikke er mulig å avskrive, er Djokovic. Verdenstoeren er tittelforsvarer i turneringen, men har lenge i 2017 spilt dårlig, helt fram til siste test i Roma. Etter nylig å ha sparket trenerteamet sitt var serberen plutselig i finalen, men tapte for Alexander Zverev

– Fem-sett er en fordel for slike spillere, da har han mer tid på seg og han kan spille et dårlig sett, mens de andre må opprettholde ett høyere nivå enn kanskje de har inne i over tre timer, hevder Bjerke.

Andy Murray klar for Roland Garros. Kirsten Holst/Propaganda.

Andy Murray må også nevnes. Briten lyktes endelig med å ta over førsteplassen på ATP-rankingen i 2016, men etter dette har resultatene ikke gått 30-åringens vei. Ingenting tyder på at Wimbledon-vinneren skal vinne Roland Garros.

– Murray har spilt ganske dårlig i hele år. Han er i dårlig form og har ikke fått det til, men man kan ikke avskrive han, og han er toppseedet. Kommer han gjennom den første uka, tror jeg han blir farlig. Året har vært en ny situasjon for Murray. Han har alltid jaget de beste, vært nummer to og tre. Plutselig er presset på han. Han må forsvare, og han skal prestere hele tiden. Det virker ikke som han har taklet det helt og har spilt litt for mange dårlige kamper, forteller Bjerke.

Outsidere
Alexander Zverev imponerte med å vinne finalen i ATP 1000-turneringen i Roma og har en overkommelig trekning. Tyskeren kan definitivt lure seg til finalen, men det finnes også flere andre outsidere.

– Zverev har spilt bra, men det er maks en kvartfinale, kanskje en semifinale. Stanislas Wawrinka gjør det alltid bra i Grand Slam. David Goffin spiller ganske bra, synes jeg. Han er en god grusspiller og vanskelig å slå. Juan Martin del Potro er alltid farlig i Grand Slam og har et stort spill. Grigor Dimitrov har slitt litt i det siste. Han er god, men ikke så farlig på grus, sier Bjerke.

Likevel er det ingen tvil om at Nadal er den aller største favoritten etter en så langt utrolig sesong og spesielt ettersom Federer ikke deltar.

– De andre er ikke dårlige, men Nadal har et hakk til å gå på enn de andre. Jeg tror de andre føler at de må gi alt, ta sjanser og spille med mer risiko for å slå han, og hvis det ikke går, så går det ut over spillet, og da er det lettere å tape kamper, mener Bjerke.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...