– Ruud går for topp 100-plassering iløpet av sommeren | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

– Ruud går for topp 100-plassering iløpet av sommeren | Tennis-Norge

– Ruud går for topp 100-plassering iløpet av sommeren

Casper Ruud prioriterer hardt framover og dropper trolig den tradisjonsrike turneringen Wimbledon, melder Eurosport.

Den norske 18-åringen røk onsdag ut i andre kvalifiseringsrunde i Grand Slam-turneringen Roland Garros etter en kamp litt under hans toppnivå mot en motstander som prestert opp mot sitt aller beste. Dermed må Ruud vente på sin første deltakelse i en hovedrunde i en Grand Slam-turnering.

Neste mulighet til å kvalifisere seg for en av de fire store turneringene er i Wimbledon, men denne muligheten sier Ruud trolig nei til.

– Wimbledon er ganske uaktuelt. Det er en liten sjanse for at jeg stiller opp i kvalifiseringen. Det er ikke på mitt favorittunderlag. Det kan være smart å spille andre turneringer, så mye tyder på at jeg kommer til å gjøre det, sier Ruud til Eurosport.no.

Årsaken er enkel: Ruud og teamet rundt mener det er viktig å komme inn topp 100 iløpet av sommeren. Da slipper han å spille kvalifisering til flere større turneringer, blant andre US Open i slutten av august og starten av september.

– Det neste målet er å begynne å sanke poeng for å komme meg mot topp 100. Jeg har ikke poeng å forsvare på noen måneder. Jeg har noen uker å komme meg inn i hovedturneringen til US Open. Det er noe å se frem mot. Ellers vil jeg bare spille god tennis, sier Ruud til nettstedet.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...