Ruud slått i senk av franskmann | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud slått i senk av franskmann | Tennis-Norge

Ruud slått i senk av franskmann

Norske Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre til kvalifiseringsfinalen i Roland Garros onsdag.

Oppgjøret i andre kvalifiseringsrunde ble en liten nedtur for Ruud. Den norske 18-åringen fant aldri helt flyten og møtte et hjemmehåp som virkelig hadde dagen på tennisbanen.

Franske Maxime Janvier, nummer 267 i verden, var motstander på grusen i Paris. Den franske 20-åringen har aldri vært høyere rangert enn nummer 247 i oktober 2016 etter å ha vunnet en Challenger-turnering i Marokko.

God start
Det hele begynte bra for Ruud. Stjerneskuddet fra Norge fikk det første bruddet i sett nummer en, da han brøt til 3-2. Janvier klarte derimot å bryte tilbake umiddelbart, og det stod 3-3. Settet endte i tiebreak. På 5-4 fikk norgesmesteren en dommeravgjørelse mot seg. Det som trolig var en god serve mente Janvier var ute, og dommeren var enig, til Ruuds store fortvilelse. Det ble avgjørende og franskmannen sikret 7-4 i tiebreaket.

Janvier virket sliten i det andre settet, og Ruud begynte bra. På franskmannens serve på 1-0 til Snarøya-gutten hadde nordmannen 40-0, men klarte ikke å bryte, til tross for å ha flere gode muligheter. Også på 40-40 misbrukte Ruud to breakballer.

Utover i settet klarte ikke Ruud å holde opp samme kvalitet, spesielt på Janviers server, og i tillegg klarte motstanderen å bryte. Selv var ikke nordmannen særlig nær å bryte tilbake og fikk det tøft. Ruud tapte oppgjøret med 4-6 i sett nummer to.

Sterk kamp
20-åringen Janvier hadde en meget god dag på jobben og slo flere enorme vinnere, i tillegg til å ha ekstrem flyt til tider. Ruud hadde en bedre dag på jobben mot belgiske Yannick Reuter i den første kvalifiseringsrunden.

Totalt satte Janvier 30 vinnere iløpet av kampen, mange fra utrolige posisjoner. Etter kampen skal Ruud ha gått rett i garderoben uten å gi intervjuer.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...