Bjerke: – Casper liker sånne situasjoner | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Bjerke: – Casper liker sånne situasjoner | Tennis-Norge

Bjerke: – Casper liker sånne situasjoner

Casper Ruud i Paris. Foto: Espen Hildrup, NTF.

Casper Ruud er to kamper unna å sikre seg sin første deltakelse i en hovedrunde i en Grand Slam-turnering, og tennisekspert Joachim Bjerke mener det er god muligheter for at det skjer.

Ruud fikk mandag en fin start på kvalifiseringen i Roland Garros. Unggutten hadde få problemer med å slå belgiske Yannick Reuter 6-3, 6-2 i den første kvalifiseringsrunden og fikk en drømmestart på veien mot hovedrunden.

– Han har veldig gode sjanser. Han liker seg i sånne situasjoner, der han er så nærme å nå det nåløyet. Han klarer å pushe seg selv, og har en veldig bra sjanse til å kvalifisere seg. Han har en evne til å vinne tøffe kamper. Jeg vet ikke hvordan han gjør det, men jeg skulle gjerne likt å ha visst det, sier ekspert for Tennis-Norge, Joachim Bjerke, som også er en flittig brukt treningspartner til Ruud.

– Overrasker meg
Bjerke er fire år eldre enn Ruud, men har i mange år, også som yngre, trent med stjerneskuddet og faren Christian Ruud. Han har følgt nøye med på Snarøya-guttens utvikling og ser stadig en forbedring i spillet til 18-åringen fra Norge.

–Han overrasker meg hele tiden, og er ekstremt god, men har mye han kan bli bedre på også, noe som er positivt. Han har et stort forbedringspotensial, akkurat som Nadal da han var liten, men han utviklet seg hele tiden. Dette tror jeg også Casper vet selv, sier Bjerke.

Lenge hadde Ruud et svakt punkt i backhanden, men Bjerke mener det er tydelig at han har jobbet med den og lengre ikke hemmer spillet hans noe særlig.

– Jeg husker backhanden for et år siden var et svakt punkt, men nå er den blitt stabil og kan gjøre de andre spillerne litt utrygge med den. Du må ha det for å konkurrere med disse gutta. Du må kunne holde det i gang med backhanden, mener Bjerke.

Samtidig har Ruud flere ganger blitt servet av banen mot gode servere, men også der mener Bjerke at unggutten hele tiden tar steg.

– Han har blitt god til å returnere på grus, så lenge han går ordentlig på. Når du møter storservere som server i 220 kilometer i timen, så er det ekstremt vanskelig uansett. Du må ha litt dagen og tørre å slå på dem. Det er en vanesak. Du må komme inn i det og konkurrere hver uke, så er det lettere å takle det, sier Bjerke.

Janvier neste
I andre kvalifiseringsrunde venter franske Maxime Janvier, nummer 267 i verden. Den franske 20-åringen har aldri vært høyere rangert enn nummer 247 i oktober 2016 etter å ha vunnet en Challenger-turnering i Marokko. I en eventuell kvalifiseringsfinale blir Guido Pella, nummer 114 på ATP-rankingen, eller Marc Polmans, nummer 186 i verden, motstander.

– Jeg vet ikke så mye om Janvier, men Pella er en veldig god spillere som har veldig gode resultater tidligere år. Om Casper har en bra uke, så har han gode muligheter, sier Bjerke.

 

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...