Ruud tok sitt første steg i Roland Garros | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud tok sitt første steg i Roland Garros | Tennis-Norge

Ruud tok sitt første steg i Roland Garros

Drømmen om å nå hovedrunden i Roland Garros lever videre for Casper Ruud. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud vant i den første kvalifiseringsrunden mot Yannick Reuter.

Det norske stortalentet var klar til dyst, og kom seirende ut fra sin første kamp i French Open 2017. I første runde møtte nordmannen Yannick Reuter (nummer 233 i verden) på bane seks i Paris.

Belgieren røk ut i kvalifiseringen til ATP-turneringen i Heilbronn for noen dager siden, hvor Ruud tapte i kvartfinalen. Casper Ruud som er rangert som nummer 118 i verden, er 19.-seedet i kvalifiseringen til Grand Slam-turneringen.

Knallstart
Ruud startet veldig sterkt med å bryte Reuter til 2-0 på grusen. I tredje game falt servingen til Ruud litt, og hans tredje dobbeltfeil sørget for at Reuter brøt tilbake til 2-1. Belgieren falt på en ball nordmannen satt i nettet, men så ikke ut til å ta skade av fallet.

Ruud slo heldigvis kjapt tilbake. I fjerde game ble det servebrudd igjen, hvor han satt game ballen med en nydelig backhand.

– Du ser hvor god Ruud er på grusen, kom det fra Eurosports kommentator Eirik Fure.

Etter å ha tatt hvert sitt servegame, rotet unggutten bort en break ball på stillingen 4-1. I stedet ble det 4-2, da Reuter fikk snudd servegamet i sitt favør. Nordmannen dro i land 5-2 ledelse i neste game, og knyttet neven fornøyd. Og det med all grunn, for stjerneskuddet tok første sett 6-3. Godt grunnspill og gode server sørget for at belgieren var på defensiven i første sett.

Tøft i varmen
26 varmegrader i Frankrike gjorde arbeidsforholdene litt vanskelig for begge spillerne, og svetten rant som bare det. Andre sett startet med at Ruud spilte seg til tre break baller umiddelbart, men 26-åringen tok de neste tre poengene. Men fire break baller holdt ikke for Ruud i solsteken i Frankrike.

Den norske 18-åringen falt litt i spillet sitt etter det første settet, og fikk én break ball imot i andre game. Den reddet han seg heldigvis inn fra, og sikret 1-1 i andre game.

I femte game sikret Ruud seg tre nye break baller, akkurat som i første game i andre sett. Denne gangen spratt ballen nordmannens vei da Reuter gjorde en dobbeltfeil på et avgjørende poeng. Dermed så det lyst ut for Ruud som gikk opp i en 3-2 ledelse.

En konsentrert Ruud gikk opp til 4-2, og sikret seg en fikk to-games ledelse. Presset lå på belgieren til å holde eget servegame og få et brudd. Den planen skulle vise seg å gå i vasken, da Ruud brøt til 5-2 i neste game. Dermed lå alt til rette for at Ruud kunne serve seg til andre kvalifiseringsrunde.

Og på den tredje match ballen i åttende game skulle det avgjøres. Reuter bommet på et grunnlinjeslag som ble avgjørende. Ruud vant 6-2 i andre sett. Med settsifrene 6-3 og 6-2 tok det norske talentet seg videre til andre kvalifiseringsrunde i strake sett.

I andre runde venter den 20 år gamle franskmannen Maxime Janiver (267).

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...