Ruud før kvalifiseringen: – Det er et mål jeg har | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud før kvalifiseringen: – Det er et mål jeg har | Tennis-Norge

Ruud før kvalifiseringen: – Det er et mål jeg har

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud legger ikke skjul på at å nå hovedrunden i Roland Garros er mål og tror erfaringen fra Australian Open blir viktig.

Den norske 18-åringens karriere har bare gått en vei siden han tok det første steget inn i seniorspill på internasjonalt nivå. Unggutten gikk fra å ta sitt første ATP-poeng i august 2015 til å vinne en Challenger-turnering på første forsøk i september 2016.

Siden har Ruud fortsette å vise framskritt i hver turneringsperiode, og i Australian Open tok han seg på en imponerende måte til kvalifiseringsfinalen. Nå venter Grand Slam-turneringen Snarøya-gutten trolig har aller størst sjanse å nå hovedrunden i; på grusen under Roland Garros i Paris.

– Det er et klart mål jeg har. Folk har kanskje til og med begynt å forvente at jeg skal klare det, og det er prestisje å klare det, sier Ruud til Tennis-Norge.

–Et hakk videre
For i Australian Open-kvalifiseringen spilte Ruud meget godt i første- og andre kvalifiseringsrunde på hard court. I kvalifiseringsfinalen møtte han derimot en spiller i meget god form, Reilly Opelka, som hadde en svært bra dag på jobben mot Ruud, og servet unggutten av banen. Det kan likevel ha vært et viktig tap.

– Det er bra å ha fått erfare det. Jeg var i kvalifiseringsfinalen da og vet mer hva som er i vente i nå. Jeg håper å ta meg et hakk videre denne gangen, sier Ruud.

Selv om Ruud har prestert best på grus så langt i karrieren er ikke det noe norgesmesteren bruker altfor mye energi på. Den tredobbelte NM-vinneren kan vise til to gode hard court-turneringer på seniornivå: Kvalifiseringen i Australian Open og en Challenger-turnering i Budapest, resten av de gode resultatene kommer fra grusspill.

– Jeg føler ikke nødvendigvis mer press. Jeg skal forhåpentligvis spille denne turneringen i mange år til, sier Ruud.

Slått mange
Rankingmessig er spillerne Ruud møter i Paris dårligere rangert enn flere spillere nordmannen har lekt med i enkelt turneringer i vår. Det trenger ikke å ha betydning for utfallet, men førte i hvert fall til at Norges best rangerte herrespiller valgte å spille en Challenger-turnering i Heilbronn uken før som oppkjøring.

– Det er bra oppkjøring. Spillerne der er rangert på samme nivå som de jeg kan møte i kvalifiseringen, sier Ruud.

Ruud spiller første kvalifiseringsrunde mot Yannick Reuter mandag ettermidag og kampen vises på Eurosport.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...