Dette er Ruuds vei til hovedrunden i Roland Garros | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Dette er Ruuds vei til hovedrunden i Roland Garros | Tennis-Norge

Dette er Ruuds vei til hovedrunden i Roland Garros

Casper Ruuds trekning i kvalifiseringen til Grand Slam-turneringen Roland Garros på grus er klar.

Den norske 18-åringen møter belgiske Yannick Reuter i første kvalifiseringsrunde. 26-åringen fra Belgia er nummer 222 i verden og bestenoteringen er en 195.-plass fra 2016.

Den oppnådde han gjennom finale i en Challenger-turnering i oktober, men med unntak av en finale i en Futures-turnering uken etter, har Meuter slitt resultatmessig siden. Kun gang i en gang i 2017 har belgieren vunnet flere enn en kamp i samme turnering.

– Jeg kjenner godt  til Meuter. Han er en bra spiller, men Casper burde ha en god sjanse mot han. Han har ikke noen store våpen, men er veldig stabil fra begge sider og gjør lite feil, sier ekspert for Tennis-Norge.com, Joachim Bjerke.

– Relativt tøff
Ved en eventuell seier vil Ruud møte en enda lavere rangert spiller i andre kvalifiseringsrunde. Der venter vinneren mellom det franske wild cardet Geoffrey Blancaneaux, nummer 451 i verden, og franske Maxime Janiver, nummer 293 i verden. Førstnevnte vant i fjor juniorutgaven av Roland Garros.

I tredje kvalifiseringsrunde er den høyest rangerte spilleren Ruud kan møte argentinske Guido Pella. 27-åringen er nummer 111 i verden, men var i 2016 nummer 39 på ATP-rankingen. Argentineren har gode resultater den siste tiden.

I de to siste turneringene Ruud har spilt, ATP 250-turneringen i München og Challenger-turneringen i Heilbronn, har også Pella deltatt i. Der har han tatt seg til henholdsvis finale og semifinale.

– Jeg vet at Pella er en god spiller som har veldig gode resultater fra tidligere år. Det er en relativt tøff kvalifiseringsgruppe, men har han en bra uke, så har han gode muligheter, sier Bjerke.

Poeng å hente
Tar Ruud seg til andre kvalifiseringsrunde får han åtte ATP-poeng, mens tredje kvalfiseringsrunde gir 16 poeng. Når unggutten hovedrunden blir det 25 poeng for kvalifiseringsseier, i tillegg til ti poeng for å være i første runde.

Ruuds kamp spilles allerede mandag som kamp nummer fem fra klokken 10.00 på bane seks. Dermed begynner oppgjøret mellom 15.00 og 18.00

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...