Ruud senket av topp 100-spiller i kvartfinalen | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud senket av topp 100-spiller i kvartfinalen | Tennis-Norge

Ruud senket av topp 100-spiller i kvartfinalen

Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud maktet ikke å slå fjerdeseedet Norbert Gombos i kvartfinalen i Heilbronn.

Casper Ruud spilte fredag kvartfinale i ATP Challenger-turneringen i Heilbronn. Den norske unggutten møtte slovakeren Norbert Gombos (nummer 100 i verden) som er fjerdeseedet i turneringen i Tyskland. Gombos har lenge vært plassert rundt topp 100 grensen, og hans nåværende plassering er karrierens beste.

Ruud har tidligere i turneringen slått Marsel Ilhan (255) og Mirza Basic (167), mens Gombos har slått ut Daniel Brands (197) og Steven Diez (182). Fredagens oppgjør stod om garanterte 33 ATP-poeng og 3 250 euro i semifinalen.

Da norges beste tennisspiller slo Basic i åttendedelsfinalen på 17. mai var han klar på hva som måtte forbedres til kvartfinalen.

– Det var ikke så alt for bra, men selvfølgelig er det viktig å vinne slike kamper. Jeg er fornøyd, men jeg må jobbe med servingen i neste kamp, sa Ruud til Tennis-Norge etter kampen.

Tidlig bakpå
Kvartfinalen som egentlig skulle vært spilt fredag, kom endelig i gang lørdag morgen da været lettet. Allerede i første game ble Ruud brutt av slovakeren. Det skulle bli en vanskelig oppgave å bryte tilbake. Begge spillerne holdt sine servegames, og Gombos vant første sett 6-4. Nordmannen hadde ikke en eneste break ball.

Andre sett startet bedre for norges beste tennisspiller, da han enkelt tok sitt første servegame. Det samme gjorde Gombos like etter. På 1-1 brøt slovakeren til 2-1 ledelse, og det skulle bli en lang vei tilbake for Ruud.

Seks break baller
Nordmannen øynet håp da han først reddet to match baller, og brøt til 5-5 i andre sett. Ruud fikk virkelig i gang førsteservene sine, men gjorde en del slurvefeil mot slutten.

Den norske unggutten kunne tatt føringen i andre sett på egen serve, men måtte kjempe knallhardt for å holde seg inne i sitt eget servegame. Hele seks break baller fikk slovakeren, som til slutt fikk brutt til 6-5 i et utrolig spennende og avgjørende game. I siste game var slaget tapt, og Gombos tok alle fire poengene for å ta 7-5 i andre sett. Dermed vant topp 100-spilleren 2-0 mot Ruud.

Kvartfinale-tapet i Heilbronn gir Casper Ruud 17 ATP-poeng, og 1 850 euro i premiepenger.

 

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...