To norske jenter vant kvalifiseringsfinale i Sverige – en tapte | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

To norske jenter vant kvalifiseringsfinale i Sverige – en tapte | Tennis-Norge

To norske jenter vant kvalifiseringsfinale i Sverige – en tapte

Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen er klare for hovedrunden i 25.000-dollarsturneringen i Bastad.

Spesielt Brune Olsen tok en meget imponerende seier søndag. 17-åringen slo urangerte Rebecca Ehn i første kvalifiseringsrunde lørdag 6-2, 6-3, men møtte Anastasia Pribylova i kvalifiseringsfinalen. Den russiske jenta er nummer 458 i verden og har vært oppe på 351.-plass.

Furuset-spilleren begynte kvalifiseringsfinalen svært bra og vant det første settet hele 6-1. I det andre settet slo derimot 21-åringen fra Russland tilbake og vant 6-1. I det tredje settet fortsatte Pribylova i sporet fra sett nummer to og ledet 4-1, men da slo Brune Olsen tilbake og sikret seg til slutt en plass i hovedrunden med 7-5 i det avgjørende settet.

Helgø møtte også sterk motstand i Ana Vrljic. Den kroatiske jenta er nummer 481 i verden, men har vært nummer 180 i 2013. Helgø vant det første settet 6-3. Det andre settet kom så vidt i gang før motstanderen valgte å trekke seg fra oppgjøret. Dermed gikk Helgø videre til hovedrunden sammen med lagvenninne Brune Olsen.

Andrea Raaholt hadde også muligheten til å ta seg videre fra kvalifiseringsfinalen. Jenta fra Drammen møtte Ilona Kremen, nummer 618 i verden, tidligere 201 i verden i 2013. Det startet glimrende for Raaholt som vant det første settet 6-0. Det andre settet endte med et jevnt tap, 5-7, mens i det tredje settet var Kremen overlegen og vant 6-0.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...