Ruud seedet på ATP-nivå for første gang – møter wildcard | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud seedet på ATP-nivå for første gang – møter wildcard | Tennis-Norge

Ruud seedet på ATP-nivå for første gang – møter wildcard

Casper Ruud spiller i Tyskland. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud ønsker trolig å finne den gode følelsen før Roland Garros gjennom ATP Challenger-turneringen i Heilbronn kommende uke.

Den norske 18-åringen er åttendeseedet i turneringen. Seeding har Ruud aldri hatt på ATP-nivå tidligere, og det gir nordmannen fordeler i trekningen. I første runde på mandag eller tirsdag møter Ruud tyrkiske Marshan Ilhan, nummer 245 i verden. 29-åringen, som har en 77.-plass som topplassering fra 2015, fikk wildcard til turneringen.

Turneringen i Tyskland er den tredje Challenger-turneringen Ruud spiller for året. De to andre er en i Chile og Budapest på hard court innendørs i februar. Da tok Snarøya-gutten seg helt til semifinalen, men pådro seg sykdom og fikk det for tøft til å ta seg til finalen.

Den siste tiden har Ruud prioritert turneringer på ATP 250-nivå og høyere. Det har gitt varierende resultater og noe av grunnen til Challenger-deltakelsen nå kan være å spille på seg en god følelse til kvalifiseringen i Roland Garros.

I kvalifiseringen i Frankrike vil Ruud møte spillere rangert likt med spillere han møter i Heilbronn. Turneringens høyest rangerte spiller er Nicholas Kicker, nummer 92 i verden.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...