Nadal med ny grustittel | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Nadal med ny grustittel | Tennis-Norge

Nadal med ny grustittel

Rafael Nadal tok sin tredje strake finaleseier og vant ATP 1000-turneringen i Madrid søndag.

Den spanske tennisstjerna slo Dominic Thiem i sin andre finale på rad mot østterikeren. For to uker siden gikk Nadal til topps i ATP 500-turneringen i Barcelona. Uken før det vant 30-åringen ATP 1000-turneringen i Monte Carlo. I mars tapte spanjolen finalen i ATP 1000-turneringen i Miami for Roger Federer.

Nadal seiler dermed opp som den store favoritten i Roland Garros som starter om to uker. Gruskongen har ikke tapt en eneste kamp på grus i år. På 15 kamper har veteranen kun tapt to sett, men mot Thiem ble det jevnt.

– Det betyr mye for meg å spille her og vinne. Jeg er alltid nervøs og full av følelser når jeg skal spille finale i Madrid, sa Nadal etter kampen.

I det første settet gikk det helt til tiebreak. Også tiebreaket ble jevnt, men Nadal viste seg sterkest og vant 9-7. I det andre settet fikk den spanske tennisspilleren en god start med et tidlig brudd, men Thiem kjempet seg inn igjen. På 4-5 hadde Thiem fire breakballer, men Nadal reddet dem og vant kampen med 6-4 i det andre settet i en mesterlig tenniskamp.

– Det var en god fight. Jeg var mye bedre og mye nærmere enn i Barcelona. Det var min første Masters 1000-finale, mot tidenes beste på dette underlaget, og da kan man tape selv med godt spill, sa Thiem.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...