Ask på franske eventyr | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ask på franske eventyr | Tennis-Norge

Ask på franske eventyr

Fredrik Ask ligger ikke på latsiden selv om han ikke spiller internasjonale turneringer. For øyeblikket spiller Oslo-gutten jevnlig kamper i Frankrike.

Den norske 26-åringen hadde en god siste halvdel av sesongen i fjor. Ask ble nummer to i NM og var ved to anledninger svært nære ved å ta seg til kvartfinale i Futures-turneringer. I tillegg vant han en doubletittel i en Futures-turnering på Kypros – hans første internasjonale tittel.

I det siste har det vært stille. I 2017 har Stabekk-spilleren kun spilt kvalifisering til en Challenger-turnering i Wroclaw på internasjonalt nivå, men det betyr på ingen måte at Ask ikke satser for fullt fortsatt.

Lukrativt
Den siste tiden har nemlig nordmannen vært i Frankrike. Der har han først spilt kamper i den nasjonale serien individuelt og har lyktes med å vinne to titler. Hver søndag framover skal han i tillegg spille ligakamper for hans franske lag Metz.

– Jeg har spilt 12 kamper på sju dager, sa Ask til Tennis-Norge for en uke siden.

I Frankrike er tennis nærmest sett på som nasjonalsport, og det er høy status å være god i idretten. Det betyr også at det er mye penger i å spille turneringene. Blant annet dekker klubbene som holder turneringene mat og bosted.

– Det er mye mer penger i disse turneringene enn det er i Futures-turneringer. Og jeg får kjørt meg bra, sier Ask.

Skal spille internasjonalt
Ut mai er Ask opptatt med å spille for Metz, men etter at den franske ligaen er over, skal nordmannen prøve seg internasjonalt igjen.

– Rett etter de norske lagkampene i den første uken av juni tenkte jeg å kjøre på med internasjonale turneringer, sier Ask.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...