Stokke optimist før semifinalen: – Jeg må være disiplinert | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Stokke optimist før semifinalen: – Jeg må være disiplinert | Tennis-Norge

Stokke optimist før semifinalen: – Jeg må være disiplinert

Melanie Stokke er klar for semifinale. Foto: Tobias Fröhlich.

Melanie Stokke møter en spiller hun kjenner godt i semifinalen i 25.000-dollarsturneringen i Lleida.

Den norske 20-åringen imponerte stort fredag da hun slo sin høyest rangerte spiller i karrieren i nummer 174 i verden, Jil Belen Teichmann.

Lørdag er det semifinale og Olga Saez Larra er motstander. Den spanske jenta er nummer 272 i verden og vant en 15.000-dollarsturnering i februar i år. Duoen har derimot spilt mot hverandre fire ganger siden 2013, tre ganger siden 2015.

– Gode sjanser
De tre første møtene endte med tap for Stokke i strake sett, men i en 25.000-dollarsturnering i fjor tok jenta fra Oslo seieren hjem, og dermed kan hun ha skaffet seg et overtak på Saez Larra ved å ha snudde det mentale spillet.

– Jeg forventer mye variert spill fra henne. Hun er en typisk grusspiller som liker å hakke i spillestilen. Det er en kul utfordring. Jeg må være disiplinert og beholde roen når hun varierer spillet såpass mye. Jeg vet at hun er litt svakere mentalt, så hvis jeg holder hodet kaldt har jeg gode sjanser, sier Stokke til Tennis-Norge.

– Hvordan er vinnersjansene dine?

– Alt kan skje. Jeg har alltid gode sjanser, men jeg må spille først, også får vi se hvor langt det tar meg, sier Stokke.

Mer avslappet
Stokke har ikke hatt en god sesong resultatmessig så langt i år. Før ukens turnering hadde hun ikke kommet lengre enn til andre runde i en turnering. Nå er det ut som å ha løsnet.

– I det siste bare prøvd å være helt avslappet. Jeg har ikke kommet meg helt inn enda, så jeg har prøvd å ikke ha noen forventinger. Det har hjulpet meg, sier Stokke.

Stokke har aldri tidligere vært i en finale i en 25.000-dollarsturnering. Dette er tredje gang hun spiller en semifinale på nivået.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...