Super-Stokke slo sin høyest rangerte spiller noensinne | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Super-Stokke slo sin høyest rangerte spiller noensinne | Tennis-Norge

Super-Stokke slo sin høyest rangerte spiller noensinne

Melanie Stokke.

Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Melanie Stokke stod for en mesterlig snuoperasjon da hun slo førsetseedet Jil Belen Teichmann i 25.000-dollarsturnering i Spania.

Den norske 20-åringen, som er nummer 382 i verden, slo fredag verdens 174 beste damespiller i verden. Etter å ha tapt det første settet 2-6, så det ut som det skulle bli en oppskriftsmessig seier for Teichmann. Stokke ville det annerledes.

– Jeg kom ikke helt inn i første stett, så jeg måtte snu det og spille på et høyere nivå. Jeg fikk løftet nivået mitt, og beviste at jeg er sterkere enn henne. Det var kult å komme tilbake og ta henne lett. Det var en bra seier, forteller Stokke til Tennis-Norge.

– Hun brøt sammen mentalt
I det andre settet slo nordmannen tilbake, og knuste sveitseren 6-1, til tross for at førsteserven satt dårlig. Det startet riktig nok med brudd i mot, men Stokke tok siden seks strake games i det andre settet.

– Det snudde både mentalt og taktisk. Jeg fikk tilpasset meg spillet hennes, som jeg ikke kom helt inn i første sett. Det at hun er venstrehendt var også en faktor, og det var samtidig mye vind. Jeg fikk tilpasset meg spillestilen hennes og forholdene på banen. Da jeg ga henne bedre motstand, brøt hun sammen mentalt, sier Stokke.

I det tredje settet klaffet det meste for Stokke. Serven satt, og hun utnyttet alle sine tre break baller. I det avgjørende settet startet de med å ta hjem hvert sitt servegame. Stokke brøt sveitseren til 2-1, og så seg aldri tilbake. Det tredje settet vant nordmannen 6-1.

Tenker ikke på rankingen
Selv om Stokke slå sin høyest rangerte motsander, betyr ikke det så mye.

– Det tenker ikke noe særlig på. Jeg har spilt mot en såpass høyt rangert spiller før. Det spiller egentlig ingen rolle hvor man er rangert. Det handler om dagen man spiller mot hverandre, da kan alt skje. Allikevel er det veldig positivt å slå henne. Hun har gjort noe bra siden hun er så høyt rangert. Det er mye positivt med å slå henne, og det er bra med seieren i boks, forteller Stokke.

Stokke sørget med 2-1 seier for en overraskelse i Futures-turneringen i Lleida, og avanserer til semifinalen. Der møter hun åttendeseedet Olga Sáez Larra (nummer 272 i verden). Stokke har møtt spanjolen fire ganger tidligere, hvorav det har blitt tre tap. Sist de møttes var i 25.000-dollarstuneringen i Barcelona, som er Stokkes foreløpige eneste seier mot Larra.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...