Ruud møter Kuznetsov i Madrid | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud møter Kuznetsov i Madrid | Tennis-Norge

Ruud møter Kuznetsov i Madrid

Casper Ruud møter nummer 76 i verden, Andrey Kuznetsov, i første kvalifiseringsrunde til ATP 1000-turneringen i Madrid.

Den norske 18-åringen reiste til den spanske hovedstaden uten å ha plass i kvalifiseringen, men flere av de forhåndskvalifiserte spillerne rakk ikke kvalifiseringen, og dermed fikk Ruud beskjed om at plassen var i boks fredag.

I lørdagens første kvalifiseringsrunde møter nordmannen russiske Kuznetsov. 26-åringen er nummer 76 i verden, men har på sitt beste vært nummer 39 i april 2016. Russeren endte året som nummer 46. Tennisspilleren vant ingen turneringer i fjor, men tok seg blant annet til åttedelsfinale og to tredje runder i Grand Slam-sammenheng.

I 2017 har Kuznetsov slitt noe, men har spilt gode kamper inn i mellom, spesielt har resultatene tatt seg opp på grus. I mars måtte den russiske tennisstjerne trekke seg fra en kamp på grunn av skade, men 26-åringen har spilt tre turneringer etter det.

Ruud imponerte tidligere i år med å ta seg til semifinale i en ATP 500-turnering i Rio. Han kvalifiserte seg også for ATP 500-turneringen i Barcelona og gikk til andre runde, men tapte for Albert Ramos-Vinolas, nummer 19 i verden, etter å ha hatt to settballer i første sett.

For øvrig er den beste rangerte spilleren nordmannen har slått i karrieren nummer 75 i verden, Ingio Cervantes. Den norske unggutten har klart seg meget bra mot spillere rangert fra nummer 75 og bakover fra september.

I en eventuell kvalifiseringsfinale møter Ruud enten Alexander Dolgopolov , nummer 83 i verden, eller Lukas Lacko, nummer 101 i verden. Snarøya-gutten har hatt en noen heldig trekning med etter å ha blitt trukket mot sjuendeseedet som den høyest seedede spiller. Norgesmesteren kunne ha nytt Adrian Mannarino, nummer 47 i verden.

Kampen begynner rundt klokken 14.00 lørdag.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...