Djokovic kvitter seg med støtteapparatet | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Djokovic kvitter seg med støtteapparatet | Tennis-Norge

Djokovic kvitter seg med støtteapparatet

Novak Djokovic gjør drastiske endringer for å komme tilbake på vinnersporet.

FARVEL: Djokovic skiller lag med sine gamle støttespillere. Foto: Edwin Martinez / Wikimedia / CC BY 2.0

Meldingen kommer fra serberens egen hjemmeside om at han skiller lag med sin trener Maria Vajda, fysiske trener Gebhard Phil Gritsch, og fysioterapist Miljan Amanovic, etter kvartfinaletapet i Monte Carlo.

– Jeg vil for alltid være takknemelig til Marian, GG og Miljan for et tiårig vennskap, profesjonalitet og forpliktelse til mine karrieremål. Uten de hadde jeg ikke oppnådd mine profesjonelle høyder, sier Djokovic på sin hjemmeside.

Han erkjenner også at det var en vanskelig avgjørelse å skille lag med sine trofaste støttespillere.

– Det var ikke en enkel avgjørelse, men vi følte alle at vi trengte forandring. Jeg er veldig takknemelig og stolt av vårt forhold og de ubrytelige båndene vi har bygget gjennom år med gjensidig kjærlighet, respekt og forståelse. De er min famile, og det vil aldri forandre seg.

– På tide med ny energi i laget
Djokovics langvarige trener Mariana Vajda takker serberen på vegne av hele laget.

– Tiden jeg tilbragte med Novak føles som et helt liv. Jeg ga alt jeg kunne som trener, og er veldig fornøyd med våre resultater. Vi kom til et punkt der det var på tide med ny energi i laget. Vi vil selvfølgelig fortsette å rådføre oss med hverandre, se hverandre og være med hverandre, for vi er tross alt familie, forteller Vajda.

Den fysiske treneren, Gritsch, er også enig i at det var på tide med forandring.

– Det har vært et privilegium å jobbe med Novak i nøyaktig åtte år til denne dag. Jeg har ingen tvil om at han skal være på topp i spillet igjen, sier Gritsch.

Miljan Amanovic, Novaks fysio, forklarer situasjonen positivt.

– Novak er min beste venn og min bror. Jeg har tilbragt mer tid med han enn familien min de siste ti årene.

På jakt etter ny hovedtrener
Djokovic skal fortsette med støtte fra familien og ledelsen, og ta seg god tid til å finne en ny hovedtrener.

– Jeg vil finne en måte å komme sterkere tilbake på topp. Jeg har stor tro på denne prosessen, og vil derfor ta med tid til å finne en jeg passer med profesjonelt. Jeg vil informere offentligheten når jeg finner riktig person, men for nå takker jeg for deres støtte og forståelse.

Dermed skal verdenstoeren fortsette uten hovedtrener enn så lenge i jakten på å ta førsteplassen tilbake fra Andy Murray.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...