Ruud hang med, men Kohlschreiber var hakket hvassere | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud hang med, men Kohlschreiber var hakket hvassere | Tennis-Norge

Ruud hang med, men Kohlschreiber var hakket hvassere

Casper Ruud røk ut i München. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Den norske 18-åringen sto igjen overfor en stor utfordring, denne gangen i Philipp Kohlschreiber. 33-åringen har endt året topp 100 i verden 13 år på rad og har 50 hovedrunder i Grand Slam-turneringer bak seg. Tyskeren er også regjerende tittelforsvarer i turneringen i München og står også med to tidligere titler fra turneringen.

Den høyest rangerte spilleren Ruud har slått er Ingio Cervantes, nummer 75 i verden, men nordmannen har slått flere spillere rangert mellom nummer 80 og 100 i verden. Kohlschreiber var i forrige uke rangert som nummer 31 i verden, men falt mandag til 39.-plass. Hans beste plassering i karrieren er en 16.-plass.

Ruud fikk en drømmestart på kampen. Unggutten fikk riktig nok fire breakballer mot i sitt første servegame, men reddet dem alle inn. Deretter klarte nordmannen å bryte Kohlschreiber. Tyskeren kom seg derimot fra åpningssjokket og hevet kvaliteten på spillet. Veteranen kom tilbake og brøt en gang til, noe som sikret hjemmehåpet 6-4 i første sett.

18-åringen fra Norge hentet seg inn igjen i sett nummer to og begynte å holde serve igjen, selv om han måtte redde to breakballer. På 3-2 fikk Snarøya-gutten muligheten til å bryte selv, men Kohlschreiber viste sin rutine og servet ballen ut av banen, slik at tyskeren til slutt reddet gamet.

I det påfølgende gamet fikk Ruud to breakballer i mot. Den første ballen reddet stjerneskuddet mesterlig, men ble for het på grøten på den andre breakballen, og den tyske motstanderen gikk opp i 4-3-ledelse. Også på 5-3 klarte Kohlschreiber å bryte og vant settet 6-3.

Ruud hang til tider godt med, spesielt da han fikk styre kampen med forehanden. Norgesmesteren hadde derimot større problemer med backhanden, noe også Kohlschreiber utnyttet.

Nå venter kvalifisering til ATP 1000-turneringen i Madrid til helga for Ruud.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...