Ruud møter god allroundspiller | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud møter god allroundspiller | Tennis-Norge

Ruud møter god allroundspiller

Casper Ruud står overfor en tøff nøtt i første runde av ATP 250-turneringen i München tirsdag.

Rundt klokken 17.00 tirsdag spiller Ruud mot tyske Philipp Kohlschreiber. 33-åringen har endt året topp 100 i verden 13 år på rad og har 50 hovedrunder i Grand Slam-turneringer bak seg. Tyskeren er også regjerende tittelforsvarer i turneringen i München og står også med to tidligere titler fra turneringen.

Kohlschreiber var i forrige uke rangert som nummer 31 i verden, men falt mandag til 39.-plass. Tyskeren skal ha slitt med ryggen den siste tiden, men viste at han trolig er kvitt plagene med å ta seg finale, som han tapte, i ATP 250-turneringen i Marrakech.

Den svært rutinerte tyskeren skal være god til å slå spillere han er rangert høyere enn, men flere ting kan tyde på at Kohlschreiber er en spiller som står godt til Ruud. 18-åringen fra Norge har ofte slitt mer mot spillere med store angrepsvåpen, noe tirsdagens motstander ikke skal ha.

– Han har ingen store våpen, men er en veldig god allroundspiller. Og han har vunnet München-tittelen tre ganger, skriver tenniseksperten Jeff Sackmann på Twitter.

Den foreløpig høyest rangerte spilleren Ruud har slått er Inigo Cervantes i Challenger-turneringen i Sevilla i september. Unggutten fra Snarøya har likevel slått flere spillere rangert mellom 80 og 100 i verden, og har vært nære ved å slå topp 25-spillere i verden.

Det blir uansett nok en spennende kamp sett med norske øyne. Ruud tok for øvrig mandag enda et nytt steg nærmere en plass blant de topp 100 på verdensrankingen med en 118.-plass, noe som er hans høyeste plassering i karrieren.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...