Cheapchandej tok sin første seniortittel | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Cheapchandej tok sin første seniortittel | Tennis-Norge

Cheapchandej tok sin første seniortittel

Patcharin Cheapchandej tok karrierens første tittel i en internasjonal seniorturnering lørdag.

Den norsk-thailandske 23-åringen har hatt en fantastisk uke under 15.000-dollarsturneringen i Hua Hin i Thailand. Etter å ikke ha spilt en internasjonal turnering siden november i fjor gikk Cheapchandej til topps i årets første forsøk.

Det har skjedd på en imponerende måte. Cheapchandej måtte først i gjennom to kvalifiseringskamper for å nå hovedrunden. Der har hun vært den beste spilleren og hadde ikke tapt et eneste sett før finalen mot Ling Zhang.

Heller ikke i finalen mot Zhang ble hun særlig truet. Cheapchandej fikk en fantastisk start på oppgjøret. I det første settet vant Furuset-spilleren hele 6-1. Det andre settet ble mye jevnere. Selv om 23-åringen hadde en 5-1-ledelse, hentet Zhang inn i igjen ledelse til 5-5, men likevel vant hun settet 7-5.

Cheapchandej tok dermed sin første tittel i karrieren etter sju seire på rad uten å tape et sett. Før helgens turnering hadde hun aldri vært lengre enn kvartfinale på internasjonalt seniornivå. I sommer tok hun seg til semifinale i NM, men foreløpig representerer hun Thailand internasjonalt. I Norge spiller hun for Furuset.

Lørdagens motstander, Zhang fra Hong Kong, er rangert på 655.-plass i verden, men har en god topplassering bak seg fra 2011 med en 184.-plass. Senest i 2014 avsluttet hun året topp 200 på WTA-rankingen.

Saken oppdateres med sitater!

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...