Cheapchandej klar for finalen i Thailand | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Cheapchandej klar for finalen i Thailand | Tennis-Norge

Cheapchandej klar for finalen i Thailand

Patcharin Cheapchandej er klar for karrierens første finale i en internasjonale seniorturnering.

23-åringen har både norsk og thailandsk pass, men representerer foreløpig Thailand internasjonalt. Likevel spilte hun NM i Frognerparken i sommer, der hun tok seg helt til semifinale. Cheapchandej representerer også Furuset i Norge.

Før denne ukens 15.000-dollarsturnering i Hua Hin har ikke Cheapchandej spilt en turnering siden november. Før turneringen har Furuset-spilleren aldri kommet lengre enn til en kvartfinale. Nå er hun klar for finalen.

Cheapchandej har en ranking som nummer 982 i verden. I fredagens semifinale spilte hun mot thailandske Nudnida Luangnam, nummer 674 i verden, men 30-åringen har en 195.-plass fra 2013 som sin beste plassering i karrieren. Semifinalisten fra NM sto derimot med to av to mulige seire mot motstanderen fra før av.

Den norsk-thailandske jenta hadde ikke tapt et eneste sett før fredagens kamp. Også mot Luangnam tok hun seg videre i strake sett. Med 6-3, 6-4 sikret Cheapchandej seg finaleplass og sin sjette strake seier, etter å ha vært gjennom kvalifisering først.

I finalen venter Ling Zhang fra Hong Kong. 28-åringen er rangert på 655.-plass i verden, men har en god topplassering bak seg fra 2011 med en 184.-plass. Senest i 2014 avsluttet hun året topp 200 på WTA-rankingen.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...