Ruud tapte for Ramos-Vinolas, men ga hard kamp | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud tapte for Ramos-Vinolas, men ga hard kamp | Tennis-Norge

Ruud tapte for Ramos-Vinolas, men ga hard kamp

Casper Ruud røk ut i Barcelona. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Casper Ruud misset to settballer og tapte til slutt i strake sett mot Albert Ramos-Vinolas i ATP 500-turneringen i Barcelona.

Alle visste at den norske 18-åringen sto overfor en svært hard kamp i andre runde av turneringen i Barcelona. Ruud hadde viste lovende takter før kampen mot Ramos-Vinolas med glitrende spill i kvalifiseringen med seire over Oriol Roca Batalla og Daniel Masur. I første runde ble nummer 82 i verden, Radu Albot knust.

Det var ingen tvil om at Ramos-Vinolas var minst ett steg opp i motstand fra de tidligere kampene i turneringen. Spanjolen er nummer 19 i verden, og aldri før har Ruud møtt en så høyt rangert spiller. I tillegg kom den rutinerte tennisspilleren rett fra finale i Monte Carlo, noe som var hans første ATP 1000-finale i karrieren.

– Han går ut som i hvilken som helst match. Han må beholde spillet sitt, og han har spilt bra. Jeg har tro på at det kan gå. Han er ikke livredd for Ramos-Vinolas vanligvis, men han spilte bra forrige helg i ATP-turneringen i Monte-Carlo (hvor Nadal slo han i finalen). Er han i det hjørnet, blir han vanskelig å slå, sa Christian Ruud til Tennis-Norge før kampen.

Kjempesett
Nordmannen gikk likevel hardt ut fra start mot sin spanske motstander. Unggutten hadde få problemer med å holde sine to første servegame, men så kom regnet og kampen ble stoppet i nærmere to timer. Det virket ikke ut som Ruud fikk nerver av den grunn. Stortalentet gikk rett inn og brøt Vinolas-Ramos til 4-2.

Den sterke spanjolen slo derimot raskt tilbake. I resten av settet klarte ingen å bryte, og det endte i tiebreak. Der kom Ruud best i gang, og Snarøya-gutten hadde lenge et forsprang. Stjerneskuddet fikk to settballer, men misbrukte begge, blant annet med en ball som gikk i nettkanten og noe uheldig ut.

I det andre settet kom Ramos-Vinolas best i gang. Gruseksperten brøt med en gang til 2-0 og virket solid på egne server. Ruud kom i gang igjen på egen serve og reduserte til 1-3, men slet med å true motstanderens serve, før han virkelig måtte. På 3-5 hevet unggutten spillet, fikk to breakballer og benyttet muligheten på første forsøk.

Dermed holdt Ruud på imponerende vis liv i kampen, men på egen serve ble unggutten muligens litt for offensiv. Ramos-Vinolas skaffet seg to matchballer. Ruud reddet den første, og kjempet hardt på den andre, men sendte en ball akkurat litt for langt ut etter å hatt overtaket i poenget. Spanjolen vant settet 6-4.

Ruud styrte oppgjøret i store deler av første sett, men Ramos-Vinolas viste likevel høy klasse gjennom hele kampen. 29-åringen ga norgesmesteren hard kamp om nesten hvert eneste poeng. I tiebreaket, og da han ble brutt på tampen av andre sett kom rutinen trolig godt i bruk.

18-åringen spilte likevel en glimrende kamp, spesielt i det første settet var han i store perioder best. I det andre sett kom Ruud aldri helt opp på Ramos-Vinolas nivå, som så ut til å bli mer og mer komfortabel på banen. Ruud vartet opp med flere lekre poeng iløpet av kampen, men kom ikke bort fra Ramos-Vinolas glimrende defensive spill.

Klatring
Den høyest rangerte spilleren Ruud hadde møtt før møtet med Ramos-Vinolas var hans landsmann Pablo Carreno Busta, som da var nummer 24 i verden, i semifinalen i ATP 500-turneringen i Rio. Da hadde Ruud en matchball i andre sett uten å omsette den.

– Det er vanskelig å si hvor langt han kan nå her. Det er mange gode med, men Casper er på vei opp og ønsker å ta nye steg. Så det er umulig å si. Han vet ikke helt selv hvilket nivå han er på, så vi får vente og se. Først må matchen spilles, men han med på tanke på fremtiden, sa Christian Ruud før kampen.

Turneringen i Barcelona har gitt Ruud viktig matchtrening, totalt fire kamper. Unggutten får også med seg 30 ATP-poeng, noe som fører han opp rundt en 117.-plass på ATP-rankingen. De kommende ukene skal Ruud etter planen spille hovedrunde i ATP 250-turneringen i München, og deretter kvalifisering til ATP 1000-turneringen i Madrid.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...