Ekspertene øyner håp for Ruud mot topp 20 spiller | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ekspertene øyner håp for Ruud mot topp 20 spiller | Tennis-Norge

Ekspertene øyner håp for Ruud mot topp 20 spiller

Casper Ruud er klar en tøff kamp mot Albert Ramos-Vinolas i Barcelona Open. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Onsdag møter Casper Ruud sin første topp 20 spiller i Albert Ramos-Vinolas i andre runde av Barcelona Open.

Den norske tennisstjernen imponerte i første runde av turneringen da han slo ut Radu Albot (nummer 81 i verden). Nå venter nummer 19 i verden, Ramos-Vinolas, som blir den høyest rangerte motstanderen i Ruuds karriere.

– Han går ut som i hvilken som helst match. Han må beholde spillet sitt, og han har spilt bra. Jeg har tro på at det kan gå. Han er ikke livredd for Ramos-Vinolas vanligvis, men han spilte bra forrige helg i ATP-turneringen i Monte-Carlo (hvor Nadal slo han i finalen). Er han i det hjørnet, blir han vanskelig å slå, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.com.

Tenniseksperten Christer Francke er klar på at det er en tøff motstander som venter.

– Alt kan skje i en tenniskamp. Han var i finalen i Monte-Carlo, hvor han slo Marin Cilic (5) og Andy Murray (1). Det var tøffe kamper, og han er i sitt livs form. Han er en knallgod grusspiller, og er topp 20 i verden. Vanligvis blir det for tøft, men Casper spilte bra i den første matchen. Det er ikke kjempe forskjell på en topp 20 og en topp 80 spiller i verden. Vi får håpe han er litt sliten fra finalen. Uansett tror jeg Casper har tro på seier, hvorfor ikke?

Øyner håp for seier
Både Christian Ruud og Christer Francke tror Casper Ruud kan vinne.

Hvordan er Caspers sjanser?

– De er der for å si det sånn. Muligheten er der. Ramos-Vinolas er favoritt, men Casper er ung og sulten. Han tenker ikke så mye på seier, men gleder seg og tar det som det kommer. Det første målet er å spille bra og se etter mulighetene. Så får vi se hva det er han møter, sier Casper Ruuds far, Christian Ruud.

Selv om Ramos-Vinolas er favoritt, er også tenniskommentatoren Francke optimistisk for nordmanenns sjanser.

– Jeg har tro på Casper. Det er kjempebonus hvis han vinner. Alt er mulig på det nivået. Han har vist at han kan slå flere topp 100 spillere. Han må få feilprosent litt ned fra den første matchen, forteller Francke.

Spillertype som passer Ruud
Av de aller beste, har Albert-Ramos en spillestil som kan passe nordmannen. Samtidig er det enkelte ting som må sitte for Ruud.

– Forehanden må sitte, serven, og han må være villig til å stå sterkt i de lange duellene. Han må finne mulighetene, og få mange baller tilbake. Spanjolen løper mye, så det kan bli tette poeng hele tiden. Casper må være mentalt forberedt på at alle baller kan bli lange. Jeg håper han har energien til å klare det, sier far Ruud.

At spanjolen er så høyt oppe på rankingen, tror ikke Francke har så mye å si.

–  Jeg tror ikke han bryr seg så veldig mye. Selvølgelig har han respekt for at han nådde finalen i Monte-Carlo, og har fått mye bra resultater. Han er ikke en type som spiller for fort. Han er 188 centimeter, men han spiller allikevel med litt mer tempo enn de mest defenisve spanske spillerne. Jeg tror Casper kommer til å henge med.

Den spanske 29-åringen er venstrehendt, noe som kan by på en utfordring.

– Han er venstrehendt, men Casper har slått venstrehendte før. Det er alltid tøft å returnere mot venstrehendte som server bra. Men jeg er enig med Christian Ruud, får han til grunnlinjespillet, da er han med. Vi får se hvem holder ut i de lange duellene, men Casper må spille helt på topp for å vinne matchen, det tror jeg.

– Det er den første kampen til Ramos-Vinolas siden Monte-Carlo, så det kan være en liten fordel. Kanskje han ikke er helt i gang. Det var bra for Casper å måtte gå gjennom kvalifiseringen. At han vant de kampene så lett lover veldig bra, sier Christer Francke.

– Vinner han denne, er alt mulig
Dersom Ruud skulle vinne kampen mot Ramos-Vinolas, kan han nå langt i Barcelona Open.

– Vinner han den, tror jeg alt er mulig. Det er en like stor turnering som i Rio Open hvor Casper kom til semien, men her er det kanskje et enda litt bedre startfelt. Vinner han denne er alt mulig. Men hvis han skulle møte Nadal, tror jeg ikke han slår han. Han har spilt ekstremt bra, men mot Murray er det mer usikkert, forteller Francke.

Far Ruud tenker ikke alt for mye på vinnersjansene i Barcelona, men har blikket rettet mot fremtiden.

– Det er vanskelig å si hvor langt han kan nå her. Det er mange gode med, men Casper er på vei opp og ønsker å ta nye steg. Så det er umulig å si. Han vet ikke helt selv hvilket nivå han er på, så vi får vente og se. Først må matchen spilles, men han med på tanke på fremtiden.

Det neste målet er topp 100.

– Klart handler det om poeng og ranking. Han er avslappet, og vet at om han spiller bra så kommer det. Sesongen har tross alt akkurat startet. Topp 100 er et delmål vi har, og jeg tipper det kommer en dag, enten det er om en måned, et år, eller tre år. Det handler om å utvikle seg. Han får kjenne på nivået i disse turnerungene, og ser hvor han hører hjemme, forteller Christian Ruud.

Casper Ruud mot Albert Ramos-Vinolas spilles onsdag.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...