Ruud med mektig oppvisning i Barcelona | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud med mektig oppvisning i Barcelona | Tennis-Norge

Ruud med mektig oppvisning i Barcelona

Casper Ruud med ny god kamp. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud tok seg svært enkelt videre til andre runde i ATP 500-turneringen i Barcelona.

Den norske unggutten imponerte stort i kvalifiseringsfinalen søndag med 6-0, 6-2 over Daniel Masur. Også i første runde i Spania spilte nordmannen en meget overbevisende kamp – denne gangen mot en langt bedre rangert spiller enn i søndagens kamp.

Ruud møtte nemlig moldovske Radu Albot. 27-åringen er nummer 81 i verden, men har vist dårlig form i det siste. Ikke siden juli har Albot vunnet mer enn to kamper på rad. Likevel innehar mandagens motstander et høyt nivå på sitt beste. Mellom mai og juli vant moldoveren tre Challenger-turneringer.

Styrte spillet
18-åringen fra Norge begynte mandagens kamp akkurat slik han gjorde søndag. Ruud knuste til fra start av å brøt Albot både på forsøk nummer én og to. Da slapp nordmannen seg litt ned og ble brutt tilbake en gang, men skjerpet seg og holdt lett unna med 6-2 i det første settet.

I det andre settet var Albot bedre med og mer på fra starten av. Moldoveren ga Ruud større problemer enn i det første settet, og det ble langt jevnere. Det var likevel Ruud som hadde styringen og på 2-2 kom det avgjørende bruddet. Da var det ingen vei tilbake for Albot og stortalentet fra Akershus stakk med settseieren 6-2.

Ruud hadde kampen i sitt spor stort sett gjennom hele oppgjøret. Snarøya-gutten fikk styre spillet, og Albot hadde ingen særlige våpen og true tilbake med. I tillegg hadde norgesmesteren flere solide vinnere med forehanden.

Kjempeutfordring
Nå venter en formidabel utfordring i andre runde. Der er motstander Albert Ramos-Vinolas. Spanjolen kommer rett fra en fantastisk uke i Monte Carlo. I Monaco tok han seg nemlig til sin aller første finale i en ATP 1000-turnering, men tapte for gruskongen Rafael Nadal.

Ramos-Vinolas er den høyest rangerte spilleren Ruud har møtt så langt i karrieren. Fra før var dette Pablo Carreno Busta, som da de møttes i ATP 500-turneringen i Rio var nummer 24. Den gangen hadde Ruud matchball i det andre settet, men tapte til slutt semifinalen.

Plassen i andre runde gir også Ruud 20 nye ATP-poeng, i tillegg til de ti poengene fra kvalifiseringen. Dermed vil stjerneskuddet trolig klatre topp 120 i verden. Skal nordmannen klatre opp topp 100 på verdensrankingen må han sanke inn rundt 67 poeng denne uken.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...