Knusende overlegen Ruud til hovedrunden i Barcelona | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Knusende overlegen Ruud til hovedrunden i Barcelona | Tennis-Norge

Knusende overlegen Ruud til hovedrunden i Barcelona

Casper Ruud med gode muligheter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud knuste tyske Daniel Masur i kvalifiseringsfinalen til ATP 500-turneringen i Barcelona.

Den norske unggutten spilte en svært imponerende kamp i kvalifiseringsfinalen og ga sin tyske motstander ingen sjanse i oppgjøret. Ruud fikk ikke en eneste breakball i mot seg iløpet av hele første sett og var fullstendig overlegen.

I det første settet klinte 18-åringen til fra start av. Ruud brøt med en gang og kjørte bare på videre. På 29 minutter vant norgesmesteren sett nummer en 6-0. I det andre settet stormet talentet videre og ledet 4-0. Da slapp han seg litt ned og Masur utlignet til 2-4. Tyskeren hadde også to breakballer og muligheten til å spise inn forspranget til 3-4, men Ruud skjerpet seg og vant settet overlegent 6-2.

Favoritt
Nordmannen var klar favoritt foran kampen. Masur er nummer 213 på verdensrankingen, og 22-åringen har ikke vært bedre enn nummer 208 i verden.

Tyskeren spilte i forrige uke en Futures-turnering og tapte i første runde for Viktor Galovic, nummer 547 i verden. Likevel imponerte Masur med en sterk seier over Andrey Rublev, nummer 117 i verden, 7-6 (7-1), 3-6, 6-3, lørdag i første kvalifiseringsrunde.

Ruud har den siste tiden fått mange wild card til hovedrunder i større turneringer. Sett bort fra Australian Open er dette først gang i år Snarøya-gutten spiller en kvalifisering til en turnering, og derfor smaker det nok godt å lykkes. I tillegg sikrer søndagens seier 10 ATP-poeng.

Evans?
Stortalentet fra Norge må videre til andre runde for å møte de seedede spillere i turneringen, som Andy Murray og Rafael Nadal. Sistnevnte hadde Ruud et treningsopphold med i forrige uke på Mallorca etter en personlig invitasjon fra gruskongen.

Hvem Ruud møter i første runde i Barcelona blir klart senere søndag, men den best rangerte spilleren stjerneskuddet kan møte er britiske Daniel Evans, nummer 44 i verden.

Nordmannen kan også bli trukket mot flere spillere rangert rundt nummer 80 i verden eller være heldig å møte det spanske wild cardet Tommy Robredo, nummer 300 i verden.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...