Ruud videre til kvalifiseringsfinale | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud videre til kvalifiseringsfinale | Tennis-Norge

Ruud videre til kvalifiseringsfinale

Casper Ruud har blitt stjerne over natta. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud fikk en god start på kvalifiseringen til ATP 500-turneringen i Barcelona lørdag.

Den norske 18-åringen fikk en heldig trekning i den første kvalifiseringsrunden. Ruud møtte nemlig wild cardet Oriol Roca Batalla, nummer 283 i verden. Spanjolen røk i forrige uke ut allerede i første runde i en Futures-turnering.

Ruud spilte en solid kamp mot sin spanske motstander lørdag, selv om det ikke begynte på best mulige måte. Unggutten ble brutt til 2-3 og tok deretter en medisinsk timeout, men så slo han tilbake. Norgesmesteren brøt tilbake på neste forsøk, og på 5-4 brøt han  igjen.

Dermed vant stortalentet det første settet 6-4, og den gode trenden fortsatte i det andre settet. Ruud brøt umiddelbart til 2-0 i sett nummer to. Snarøya-gutten hadde full kontroll i det andre settet og sikret seg til slutt videre spill i turneringen med settseier hele 6-1.

Ruud får fire ATP-poeng for å ta seg til kvalifiseringsfinalen. Skulle han gå videre til hovedrunden blir det ti ATP-poeng. Blir det avansement fra første runde får spillerne nye 20 poeng til verdensrankingen, der nordmannen for øyeblikket er nummer 127.

I andre kvalifiseringsrunde venter vinneren i oppgjøret mellom Daniel Mansur, nummer 213 i verden, og Andrey Rublev, det ett år eldre talentet fra Russland plassert på 117.-plass i verden. I en eventuell hovedrunde møter han ingen seedede spillere i først runde. Alle med seeding går rett inn i andre runde. Der er spiller som Andy Murray og Rafael Nadal med.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...