Eikeri sikret plassen i andre divisjon: – God stemning | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Eikeri sikret plassen i andre divisjon: – God stemning | Tennis-Norge

Eikeri sikret plassen i andre divisjon: – God stemning

Ulrikke Eikeri vant igjen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Både Ulrikke Eikeri og Malene Helgø gjorde jobben og sikret dermed plassen i andre divisjon i Fed Cup for Norge.

– Det var tøffe kamper. Litauen spiller på hjemmebane, men vi var hakket bedre i begge kampene, sier landslagskaptein Jørgen Vestli til Tennis-Norge.

Norge måtte spille nedrykkskamp lørdag, selv om laget hadde like mange poeng som både Sverige og Slovenia i gruppa, men måtte lide for færre kampseire. Likevel sikret det norske laget seg en viktig tredje plass, noe som førte til at andre divisjons desidert svakeste lag, Litauen, ble motstander i nedrykkskampen.

Gjorde jobben
Da Malene Helgø gjorde jobben sin mot Paulina Bakaite i Norges første kamp, var det opp til Norges ener, Ulrikke Eikeri, å sikre plassen. Det skulle vise seg å bli en grei oppgave for spilleren som for en uke siden vant en 25.000-dollarsturenring i USA.

Den norske 24-åringen fra Oslo møtte Joana Eidukonyte, den eneste spilleren på Litauens lag som har ranking med 714.-plass. Det ble kanskje jevnere enn antatt, men seieren og plassen i andre divisjon var aldri truet.

Eikeri hadde god kontroll i det første settet og vant 6-3. I det andre settet hadde Oslo-jenta større problemer med å holde egen serve og lå lenge bak, men da det virkelig gjaldt smalt hun til og snudd oppgjøret fra 3-4 til 6-4. Norge spiller altså i andre divisjon i Fed Cup også i 2018.

– Malene var best når det virkelig gjaldt i dag. Hun spilte i stedet for Astrid fordi Astrid gjorde en kjempegod kamp i går, men var litt sliten i dag. Ulrikke gjør en grei kamp, sier Vestli.

–Godt fornøyd
Norge har dermed bare tapt en kamp i Fed Cup-turneringen i Litauen. Før turneringen var målet for de norske jentene å holde seg i divisjonen.

– Det er god stemning nå. Så vi på papiret var det klart av vi måtte ha mål om å holde oss. Nå har vi vunnet tre av fire kamper, selv om doublen mot Slovenia ble et antiklimaks. Jeg og jentene er godt fornøyde med dette, sier Vestli.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...