Eikeri sikret plassen i andre divisjon: – God stemning

Ulrikke Eikeri vant igjen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Både Ulrikke Eikeri og Malene Helgø gjorde jobben og sikret dermed plassen i andre divisjon i Fed Cup for Norge.

– Det var tøffe kamper. Litauen spiller på hjemmebane, men vi var hakket bedre i begge kampene, sier landslagskaptein Jørgen Vestli til Tennis-Norge.

Norge måtte spille nedrykkskamp lørdag, selv om laget hadde like mange poeng som både Sverige og Slovenia i gruppa, men måtte lide for færre kampseire. Likevel sikret det norske laget seg en viktig tredje plass, noe som førte til at andre divisjons desidert svakeste lag, Litauen, ble motstander i nedrykkskampen.

Gjorde jobben
Da Malene Helgø gjorde jobben sin mot Paulina Bakaite i Norges første kamp, var det opp til Norges ener, Ulrikke Eikeri, å sikre plassen. Det skulle vise seg å bli en grei oppgave for spilleren som for en uke siden vant en 25.000-dollarsturenring i USA.

Den norske 24-åringen fra Oslo møtte Joana Eidukonyte, den eneste spilleren på Litauens lag som har ranking med 714.-plass. Det ble kanskje jevnere enn antatt, men seieren og plassen i andre divisjon var aldri truet.

Eikeri hadde god kontroll i det første settet og vant 6-3. I det andre settet hadde Oslo-jenta større problemer med å holde egen serve og lå lenge bak, men da det virkelig gjaldt smalt hun til og snudd oppgjøret fra 3-4 til 6-4. Norge spiller altså i andre divisjon i Fed Cup også i 2018.

– Malene var best når det virkelig gjaldt i dag. Hun spilte i stedet for Astrid fordi Astrid gjorde en kjempegod kamp i går, men var litt sliten i dag. Ulrikke gjør en grei kamp, sier Vestli.

–Godt fornøyd
Norge har dermed bare tapt en kamp i Fed Cup-turneringen i Litauen. Før turneringen var målet for de norske jentene å holde seg i divisjonen.

– Det er god stemning nå. Så vi på papiret var det klart av vi måtte ha mål om å holde oss. Nå har vi vunnet tre av fire kamper, selv om doublen mot Slovenia ble et antiklimaks. Jeg og jentene er godt fornøyde med dette, sier Vestli.

 
You may also like...