Ruud møter wild card i Barcelona-kvalifiseringen | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud møter wild card i Barcelona-kvalifiseringen | Tennis-Norge

Ruud møter wild card i Barcelona-kvalifiseringen

Casper Ruud med heldig trekning. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruuds motstander i første kvalifiseringsrunde i ATP 500-turneringen i Barcelona er Oriol Roca Batalla.

23-åringen fra Spania har fått wild card til turneringen i Barcelona. Roca Batalla har likevel en god plassering på verdensrankingen med 283.-plass. Ruud er for øyeblikket nummer 127 i verden og åttendeseedet i kvalifiseringen.

Roca Batallas høyeste plassering i karrieren er en 193.-plass fra 2015. Spanjolen endte 2016 på 316.-plass. De siste ukene har Ruuds motstander spilt Futures-turneringer uten suksess. Riktig nok vant den spanske tennisspilleren en turnering i midten av mars, men siden har det blitt tap i kvartfinale, andre runde og første runde.

Dermed er Ruud soleklar favoritt, men kan møte en bedre rangert spiller i andre kvalifiseringsrunde. Der møter han vinneren i oppgjøret mellom Daniel Mansur, nummer 213 i verden, og Andrey Rublev, det ett år eldre talentet fra Russland plassert på 117.-plass i verden.

Møter Ruud russeren Rublev i andre runde får han nok en gang muligheten til å teste seg mot et jevngammelt talent. Også Rublev er blant spillerne, sammen med Ruud, som ATP framhever som den neste tennisgenerasjonen.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...