Norge må ut i nedrykkskvalikk i Fed Cup | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Norge må ut i nedrykkskvalikk i Fed Cup | Tennis-Norge

Norge må ut i nedrykkskvalikk i Fed Cup

Malene Helgø og Caroline Rohde-Moe vant double-kampen mot Slovenia på walk over, og sikret norsk 2-1 seier.

Norges landslagskaptein, Jørgen Vestli, fortalte i forkant av møtet med Slovenia at Norge var underdogs, og avhengige av å få en avgjørende double-kamp. Det gikk akkurat som Vestli håpet på i forkant, men han regnet nok neppe med at Slovenia skulle gi seg.

– Slovenia rotet litt med oppstillingen, og hun ene var småskadet eller syk. Så de trakk seg etter et game, forteller Jørgen Vestli til Tennis-Norge.com.

Malene Helgø og Caroline Rohde-Moe møtte de slovenske jentene Dalila Jakupovic og Andreja Klepac. De norske jentene tok det første gamet, men slovenerne kastet inn håndklet etter bare ti minutter.

Seier eller ei, Norge ble nummer tre i gruppa, og må dermed ut i nedrykkskvalikk.

– Vi har like mange poeng som Slovenia og Sverige, men blir nr. tre på kampforskjellen. Nå ser det ut som det blir Litauen vi møter i morgen for å holde oss, sier Vestli.

God norsk dag
Selv om Norge altså ikke klarte å beholde topp to plasseringen i gruppa, er kaptein Vestli fornøyd med dagen.

– Meget, meget sterkt av Astrid i dag, og Ulrikke spiller bedre enn i går. Begge single-kampene med høyt nivå, så det har vært veldig bra tennis her i dag.

Astrid Wanja Brune Olsen stod for fredagens overraskelse da hun kneblet den syvende beste juniorspilleren i verden, Kaja Juvan.

Eikeri tapte den andre single-kampen
Ulrikke Eikeri tapte den andre single-kampen for Norge mot slovenske Dalila Jakupovic.

UNDERDOG: Ulrikke Eikeri gikk inn som en klar underdog. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Jakupovic (nummer 134 i verden) måtte slå Eikeri (440) for å holde Slovenia inne i kampen mot Norge. Det klarte den slovenske jenta på to sett. Da ble stillingen 1-1, og kampen måtte avgjøres i en double-kamp.

Eikeri havnet bakpå umiddelbart mot Jakupovic. Sloveneren brøt Eikeris to første serve games, for å gå opp til en tidlig 4-0 ledelse. Den norske jenta brøt deretter til 1-4, men måtte gi tapt 1-6 i første sett på en drøy halvtime.

Det andre settet startet bedre for Eikeri, med at hun tok hjem sitt første serve game. Som forøvrig ble hennes eneste i kampen. Jakupovic viste hvorfor hun er 306 plasser foran Eikeri på rankingen. På 33 minutter hadde sloveneren avgjort det andre settet til 6-2.

Norge møter dermed Litauen til nedrykkskvalikk lørdag, for å holde seg i gruppe 2 i Fed Cup. 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...