Brune Olsen sendte Norge nærmere opprykk i Fed Cup | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Brune Olsen sendte Norge nærmere opprykk i Fed Cup | Tennis-Norge

Brune Olsen sendte Norge nærmere opprykk i Fed Cup

Astrid Wanja Brune Olsen tok en knallsterk seier, og sendte Norge i ledelsen mot Slovenia.

Astrid Wanja Brune Olsen viste muskler da hun slo Kaja Juvan. Foto: Espen Hildrup.

Norge ligger på andreplass i gruppe II for Europa og Afrika i pulje A før fredagens kamp mot Slovenia. Hvis Norge klarer å holde seg på topp to, vil de kvalifisere seg til opprykkskamp til gruppe I. Brune Olsen sendte Norge i føringen i den første single-kampen.

Astrid Wanja Brune Olsen (nummer 1080 i verden) møtte slovenske Kaja Juvan (598) fredag. Der var den norske 17-åringen underdog mot Juvan, som er nummer syvende beste juniorspilleren i verden. Brune Olsen sørget for en overraskelse mot den slovenske 16-åringen.

I det første settet traff nordmannen godt på servene, mens sloveneren ikke gjorde det. Brune Olsen fikk settet i sitt favør og traff på begge bruddpoengene sine. Hun kjempet seg til 6-4 seier i første sett. Det var akkurat den starten den norske underdogen trengte.

Hvis det første settet var jevnt, så var det andre settet ekstremt jevnt. Brune Olsen klarte ikke å opprettholde sine veldig gode første-server, men tok samtlige av sine tre bruddpoeng. Andre sett gikk til 6-6, og måtte avgjøres gjennom tiebreak. Det måtte Juvan vinne for å tvinge frem et tredje sett mot Brune Olsen. Det klarte også sloveneren med 7-5 i tiebreaket.

I det tredje og avgjørende settet var det Brune Olsen som brøt først på 2-1. Juvan brøt imidlertidig tilbake i neste game. På stillingen 4-3 tok nordmannen et viktig stikk da hun på sin femte break ball, endelig fikk brutt til 5-3 ledelse. Alt lå til rette for at Brune Olsen dermed kunne serve inn den overraskende seieren. Det ble ikke bare lett, men Juvan bommet på sitt bruddpoeng. På sin fjerde matchball, avgjorde til slutt Brune Olsen kampen til 6-3 i tredje sett.

Norge leder dermed 1-0 mot Slovenia i den siste gruppespillskampen. Norge kjemper med Sverige om andreplassen, og blir kanskje nødt til å vinne alle matchene mot Slovenia ettersom det kan bli avgjort på kampforskjell. Ulrikke Eikeri spiller den i neste kampen mot Dalila Jakupovic fredag. Den kan du lese om på Tennis-Norge.com.

 

 

 

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...