Helgø og Eikeri fikk det tøft mot Sverige i Fed Cup | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Helgø og Eikeri fikk det tøft mot Sverige i Fed Cup | Tennis-Norge

Helgø og Eikeri fikk det tøft mot Sverige i Fed Cup

Norge tapte den andre gruppespillskampen mot Sverige torsdag.

Det norske Fed Cup-laget. Foto: Jørgen Vestli.

Svenskene var forhåndsfavoritter mot de norske, og levde opp til favorittstempelet. Både Malene Helgø og Ulrikke Eikeri måtte gi tapt for henholdsvis Cornelia Lister og Johanna Larsson. De norske jentene fikk en god inngang til kampen med seier mot Sør-Afrika på onsdag.

– Fryktelig god dag for svensken

Den norske 17-åringen Malene Helgø kom inn til den andre gruppespillskampen på godt vis, da Helgo ga Norge en drømmestart i Fed Cup på onsdag. Da slo hun Ilze Hattingh fra Sør-Afrika, og sikret norsk seier i åpningskampen.

Mot Sverige i den andre gruppespillskampen ble det tap i den første enkeltkampen. Helgø (nummer 1100 i verden) var spådd et tøft møte med Cornelia Lister (606), og hun klarte dessverre ikke å sørge for en overraskelse. Lister vant oppgjøret 2-0. Den svenske jenta leverte gode server, og sikret seg med det et fortrinn.

– I Malene sin match var det jevnt i hele første sett. Det ble et break, men Malene var nær. Lister spilte bra, servet godt, og slo hardt, sier landslagstrener og Fed Cup-kaptein Jørgen Vestli til Tennis-Norge.

Det første settet var spennende, men et tidlig brudd gjorde at Lister kunne kontrollere settet inn til 6-4. Helgø var frempå et par ganger for å bryte tilbake, men hadde tross alt ikke et eneste break point. Lister hadde flere muligher til å bryte Helgø, men det ene bruddet var nok.

– I det andre settet gikk det for fort. Lister var for bra. Malene kunne kanskje servert bedre, og gitt bedre returer, men det var en fryktelig god dag for svensken, konkluderer Vestli.

I andre sett rådet det ingen tvil. Lister vant samtlige seks games, og sikret svensk ledelse i kampen mot Norge i Fed Cup.

– Scorene ser stygge ut

Ulrikke Eikeri spilte den andre kampen mot Sveriges beste, Johanna Larsson (nummer 53 i verde). I den andre kampen hadde ikke Eikeri mye å stille opp med mot den svenske stjernen.

Larsson tok komfortabelt første sett med sifrene 6-0.

– Scorene ser stygge ut. Det var ganske jevnspilt, men Ulrikke slo litt for mye feil, og sløste bort sjanser. 6-0 er mye, men det kunne fort vært 6-2 eller 6-3. Larsson gjorde litt feil hun også, men totaltsett hadde hun lite unødvendige feil, sier Vestli.

I det andre settet kom Eikeri seg på tavla med to sett, men måtte gi tapt 2-6.

– Ulrikke kom i gang litt som i første sett. Hun hadde ikke helt dagen. Larsson spiller bedre nå, og hun er tøff å møte, forteller Vestli.

Dermed ble det norsk tap i den andre gruppespillskampen mot Sverige i Fed Cup. Double-kampen med Astrid Wanja Brune Olsen og Malene Helgø mot Jacqueline Cabaj Awad og Kajsa Rinaldo Persson blir dermed ubetydelig i form av kampens utfall.

Møter Slovenia på fredag

Norge skal spille mot Slovenia i gruppespillets tredje kamp. Det kan bli et vanskelig oppgjør for nordmennene sier den norske treneren.

– De har to som er ganske likt på rankingen. De blir tøffe de også. Jeg vil nok si at vi er underdogs der også, men man vet aldri. Jeg håper vi kan ta en av single-kampene, og få en avgjørende dobbel-kamp. Da kan alt skje, sier Vestli.

Dalila Jakupovic (134) og Tamara Zidansek (142) er de slovenske spillerne. De slo Sverige 3-0 i deres gruppespillskampen. Kampen mot Slovenia kan du lese om på Tennis-Norge på fredag.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...