Eikeri sikret norsk seier i første Fed Cup-kamp | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Eikeri sikret norsk seier i første Fed Cup-kamp | Tennis-Norge

Eikeri sikret norsk seier i første Fed Cup-kamp

Ulrikke Eikeri vant igjen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Norge hadde få problemer med å vinne åpningskampen mot Sør-Afrika i landslagsturneringen Fed Cup onsdag.

– Man forventer jo alltid tøffe kamper og på forhånd så det ut som det kunne bli jevnt, men både Malene og Ulrikke var «skrudd» på fra start og hadde et betydelige høyere tempo enn sine motstandere. En veldig god start dette, sier kaptein Jørgen Vestli til Tennis-Norge.

Det hele begynte meget lovende da Malene Helgø slo Ilze Hattingh 6-1, 6-1 i den første kampen onsdag på under en time. Dermed kunne Ulrikke Eikeri gi Norge seieren ved å vinne over Sør-Afrikas ener, Chanel Simmonds.

Duoen skulle på papiret være ganske jevn ettersom Eikeri for øyeblikket er rangert bak sin sørafrikanske motstander. Simmonds er nummer 342 i verden. Derimot vil Eikeri klatre forbi Simmonds når neste ranking offentliggjøres mandag. 24-åringen fra Norge har nemlig stor selvtillit etter å ha gått til topps i 25.000-dollarsturneringen i Pelham i forrige uke. Med seier onsdag ville hun ta sin sjette strake seier.

Det startet jevnt, men så giret Eikeri opp og fikk overtaket kampen ut. Oslo-jenta vant det første settet 6-3. I det andre settet fikk Norges ener en glimrende start og så seg aldri tilbake. Sølvvinneren fra NM sikret Norge kampseieren med 6-1 i det siste settet.

Doublekampen med Caroline Rohde-Moe og Astrid Wanja Brune Olsen mot Simmonds og Madrie Le Roux ble likevel spilt og kan få betydning om to lag står med like mange poeng. Der vant Norge 7-6  (7-1), 6-4. Norge møter Sverige torsdag.

Gruppas to beste lag går til opprykkskamp, mens de to dårligste går til nedrykkskampen. Seieren over Sør-Afrika betyr at Norge høyest trolig ikke havner sist i gruppa, og det kan ha reddet plassen i 2. divisjon. Det svakeste laget i gruppe B, Litauen, skal Norge ha få problemer med å slå.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...