Struff kjempet Ruud i senk | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Struff kjempet Ruud i senk | Tennis-Norge

Struff kjempet Ruud i senk

Casper Ruud hang til tider godt med, men Jan-Lennard Struff viste at nordmannen må være på sitt beste hele kampen skal han ta seire i ATP 1000-turneringene.

Det var knyttet forventninger til Ruud foran møtet med Struff. Tyskeren måtte gjennom kvalifisering for å nå hovedrunden i ATP 1000-turneringen Monte Carlo Rolex Masters. 26-åringen er likevel så godt rangert som nummer 58 i verden.

Før kampen var den høyest rangerte spiller Ruud har slått Ingio Cervantes i Challenger-turneringen i Sevilla. Spanjolen var på tidspunktet rangert som nummer 75 i verden. Dermed måtte Ruud ta sin hittil største seier i karrieren for å ta seg videre til andre runde i Monaco.

Det startet ikke så verst. Struff vartet opp med et blankt servegame fra start av, men publikum øynet et sjokk da Ruud brøt i neste servegame. Derimot våknet Struff med en gang og brøt tilbake. På 5-4 brøt tyskeren igjen og sikret seg settseieren med 6-4.

Også det andre settet ble jevnt, men endte helt identisk med det første. Ruud brøt igjen i Struffs andre servegame etter å ha hatt hele fire breakmuligheter i det første servegame. Igjen brøt motstanderen tilbake umiddelbart, og også denne gangen avgjorde han settet, og kampen, med et brudd til 6-4.

Ruud viste til tider høy klasse og kvalitet mot Struff, men den største forskjellen ble returspillet. 18-åringen fra Norge slet stort med å returnere førsteservene til sin tyske motstander. I det første settet tok ikke unggutten et eneste poeng på tyskerens førsteserver.

Utover i det andre settet ble Ruuds returer bedre, men det var ikke nok til å sikre et comeback. Struff hadde som oftest god kontroll på nordmannens andreserver og slet betraktelig mindre med Snarøya-guttens førsteserver enn hva Ruud gjorde.

Ruud fikk wild card til turneringen i Monaco. Det fikk han gjennom imponerende spill på grus tidligere. Han slo igjennom med seier i ATP Challenger-turneringen i Sevilla i september og imponerte stort med semifinaleplass i ATP 500-turneringen i Rio tidligere i år. I tillegg hjalp IMG, som representer Ruud, med å få innpass i turneringen.

Neste oppgave for Ruud blir ATP 500-turneringen i Barcelona i neste uke. Der spiller nordmannen kvalifisering for å nå hovedrunden.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...