Norge med hard trekning i Fed Cup: – Ulrikke har selvtilliten til dette | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Norge med hard trekning i Fed Cup: – Ulrikke har selvtilliten til dette | Tennis-Norge

Norge med hard trekning i Fed Cup: – Ulrikke har selvtilliten til dette

Norge og Ulrikke Eikeri må bryne seg på en topp 100-spiller i landslagsturneringen Fed Cup.

Det norske Fed Cup-laget. Foto: Jørgen Vestli.

De norske tennisjentene er blitt trukket i samme gruppe som Sverige, Sør-Afrika og Slovenia i andre divisjon i Fed Cup som starter i Litauen onsdag. Dermed skal det mye til for at Norge tar seg videre til en avgjørende opprykkskamp – det blir en kamp om å unngå nedrykk.

Sverige blir favoritter i gruppen. Årsaken er at de har gruppens, på papiret, beste spiller i Johanna Larsson. Den svenske 28-åringen er meget god i både single og double med en ranking på henholdsvis 57.- og 25.-plass.

– Jeg tror Ulrikke synes det vil være gøy å møte en spiller som Larsson, og hun har også selvtilliten til det nå, sa landslagssjef og Fed Cup-kaptein Jørgen Vestli til Tennis-Norge før trekningen.

Sterke spillere
Sveriges toer og treer, Jacqueline Cabaj Awad og svensk-norske Cornelia Lister, er spillere Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen må ha svært gode dager for å slå. Derimot skal man ikke se bort fra at Eikeri kan sjokkere etter en svært god turnering i USA i forrige uke, der Oslo-jenta gikk helt til topps i en 25.000-dollarsturnering.

Også Slovenia blir et vanskelig lag å slå. De stiller blant andre med Tamara Zidansek, nummer 141 i verden, Dalila Jakupovic, nummer 142 i verden, og Kaja Juvan, 596 i verden og sju på juniorrankingen.

Derfor blir det trolig i en kamp med Sør-Afrika om å unngå sisteplassen i gruppa. Sørafrikanerne stiller med et nokså likt lag som Norge: Chanel Simmonds, nummer 344 i verden, Ilze Hattingh, nummer 974 i verden, Madrie Le Roux, nummer 1066 i verden, og Makayla Loubser, nummer 1708.

Viktig
Å unngå sisteplassen kan vise seg i å være svært viktig og avgjørende. De to beste lagene i gruppa går til opprykkskamp, der enerne i gruppa møter toeren i den andre gruppa. De to dårligste lagene går til nedrykkskamp, der treeren møter fireren i den andre gruppa.

Det dårligste laget i gruppe B blir trolig vertsnasjonen Litauen som stiller med kun en rangert spiller, Joana Eidukonyte, nummer 711 i verden. Dette er et lag Norge burde klare å slå. Treeren i gruppe B vil trolig møte et land som det blir langt vanskeligere å slå.

Turneringen starter onsdag. Mot hvert land spilles det beste av tre kamper, første singlekamp mellom landenes ener, fulgt av doublekamp, før en avsluttende singlekamp.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...