Landslagssjef Vestli foran Fed Cup: – Hovedmålet er å holde seg | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Landslagssjef Vestli foran Fed Cup: – Hovedmålet er å holde seg | Tennis-Norge

Landslagssjef Vestli foran Fed Cup: – Hovedmålet er å holde seg

De norske tennisjentene starter onsdag kampen for tilværelsen i andre divisjon i landslagsturneringen Fed Cup.

Landslagssjef Jørgen Vestli førte Norge til opprykk fra tredje divisjon med Ulrikke Eikeri, Melanie Stokke, Andrea Raaholt og Malene Helgø i fjor. Nå er halvparten av laget borte. Stokke takket nei til å bli med, mens Caroline Rohde-Moe ble foretrukket foran Raaholt.

– Det er synd at Melanie ikke ville stille, jeg skulle gjerne hatt henne her, og vi hadde stilt sterkere med henne på laget. Hun har alltid stilt opp for Norge tidligere, og jeg tror vurderingen var at hun satser hardt på grus. Derfor passet ikke en turnering innendørs så godt nå, sier Vestli til Tennis-Norge.

Sterkt lag
Det er trolig Norges tredje kamp i oppgjørene Stokkes fravær vil ha mest betydning for. Eikeri stiller sterkt som Norges ener etter den flotte tittelen i USA, mens i double kan Norge stille flere sterke par. Eikeri er også god der, mens Furuset-duoen Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen har gode resultater i double fra både junior- og seniornivå.

– Toeren er åpen. Det er mange land som har toere på nivå med oss, og i double kan vi slå alle. Vi har åpne kamper foran oss. Det er raskt dekke innendørs, og da skiller det ofte mindre, sier Vestli.

Selv om Vestli tror de norske jentene kan bite fra seg er det ingen tvil om at Norge har satt seg et klart mål for turneringen.

– Hovedmålet er å holde seg. Vi rykket opp i fjor og vil gjerne beholde plassen. På papiret er vi i det nedre sjiktet i forhold til spillernes ranking, men samtidig ville Malene og Astrid hatt høyere ranking om de hadde spilt mer seniorturneringer. Vi har et par land vi vil være favoritter mot, men det kommer litt an på trekningen. Vi går for å vinne hver kamp, men hovedmålet er å beholde plassen, sier Vestli.

Ikke bestemt seg
Trolig er det liten tvil om at Eikeri spiller kampene som Norges ener, men kampen om plassene i double og i Norges andre singlekamp er åpen.

– Det er ganske jevnt. Jeg vil nok vurdere det kvelden før. Vi må se hvem som er i form og spiller best på trening, det er såpass jevnt, sier Vestli.

Hvem Norge møter blir først klart når trekningen kommer tirsdag.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...