Ruud håper han inspirerte unge tennisspillere under Davis Cup | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud håper han inspirerte unge tennisspillere under Davis Cup | Tennis-Norge

Ruud håper han inspirerte unge tennisspillere under Davis Cup

Casper Ruud gledet seg over at mange unge tennisspillere møtte opp under Davis Cup i helga og husker selv da han var ballgutt i turneringen.

Under helgens Davis Cup-kamp mot Danmark i Stavanger arrangert vertsklubben Stavanger også Landsturneringen og NM for U16- og U19-klassene. Det ga unge og lovende tennisspillere muligheten til å se både Ruud og Viktor Durasovic i aksjon, noe Ruud la godt merke til i sin første Davis Cup-kamp på norsk jord.

– Det er noe annet enn vanlig å spille på hjemmebane. Det er utrolig gøy, og det kom mange mennesker. De har lagt det samtidig med NM, så mange unge spillere kunne komme å se på og lære litt. Jeg husker selv at jeg var ballgutt under Davis Cup for noen år siden og syntes det var veldig gøy, så jeg tror kanskje det inspirerer og motiverer folk, sa Ruud til Tennis-Norges utsendte reporter i Stavanger, Jens Førsvoll.

Skal spre arrangementene
Visepresident i Norges Tennisforbund og styreleder i Stavanger Tennisklubb, Lars Gjerdåker, var viktig i jobben med å få Davis Cup-oppgjøret til Stavanger. Han synes det er vesentlig å spre tennisarrangementene rundt om i landet.

– Det er veldig kjekt at Casper og Viktor gjør det så bra. Det er veldig bra at de sprer arrangementene ut. Juniorturneringene har blitt spredt, men ikke så mange seniorturneringer. Det å ta et Davis Cup-arrangement ut av Oslo er noe vi har tenkt på. Vi må spre det ut av sentrale østlandsområder. Der har vi en jobb å gjøre, sier Gjerdåker til Tennis-Norge.

Forrige gang et Davis Cup-arrangement har blitt arrangert utenfor Østlandet var helt tilbake i 1988. Da hadde både Stavanger og Bergen en kamp hver.

– Det har vært en lang prosess å få det hit. Fra vi fikk det hadde vi to måneder på å ordne alt. Arbeidet med banen er tidkrevende prosess fra den kom på søndag, og så har det gått slag i slag. Vi har fått god hjelp av kommunen og så er det masse arbeid som er kjekt, sier Gjerdåker.

Trodde på flere tilskuere
Stavanger Tennisklubb satte opp tribuner som kunne ta over 600 mennesker. Det ble aldri fullsatt under arrangementet, men arrangøren er likevel fornøyd.

– Vi hadde håpet på mer publikum, selv om vi var rundt 500 på det meste på fredag. Stavanger har hatt masse gode juniorspillere. Klubben ble stiftet før forbundet, så tennisinteressen er stor og har lange tradisjoner i Stavanger, sier Gjerdåker.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...