Nielsen og Kromann altfor sterke for Norge: – Vi skal slite dem ut | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Nielsen og Kromann altfor sterke for Norge: – Vi skal slite dem ut | Tennis-Norge

Nielsen og Kromann altfor sterke for Norge: – Vi skal slite dem ut

Den danske duoen Frederik Nielsen og Thomas Kromann ble som ventet for sterke i double for Casper Ruud og Viktor Durasovic.

Norge øynet et lite håp om å kunne slå Danmark på forhånd. Durasovic og Ruud spilte nemlig en svært bra god double mot Latvia i februar etter å ha tapt sine to første doubler sammen i Davis Cup i 2016.

Likevel var det klart at det kom til å bli en meget tøff kamp. Danmarks Nielsen har tidligere vunnet Wimbledon i double i 2012 og var i 2013 rangert som verdens 17. beste doublespiller.

I tillegg er det danske doubleparet svært samspilt. Selv om makker Kromann ikke spiller særlig mye tennis lengre har han stilt opp i Davis Cup. I den gjeve lagturneringen står Kromann og Nielsen med 12 seire og seks tap, en imponerende statistikk.

– De danskene er rimelig gode. Nielsen har vunnet double i Wimbledon og Kromann har spilt mye double, så vi visste at han var god. De var egentlig bedre enn oss på det meste. Vi var kanskje litt heldige som tok et sett. Vi kan spille godt i perioder vi også, men det holder ikke i lengden, sier Ruud til Tennis-Norges reporter i Stavanger, Jens Førsvoll.

Foran hele veien
Det var Danmark som åpnet best mot Norge. Nielsen og Kromann fikk et break i det første settet og vant 6-4. I det andre settet ble håpet tent igjen da Ruud og Durasovic vant 6-4, men danskene skjerpet seg igjen i de neste settene.

Danskene giret skikkelig opp og gjorde det vanskelig for Norge. I det tredje settet hadde Danmark full kontroll og vant 6-2. I det fjerde settet fortsatte Kromann og Nielsen på samme vis og sikret seg seieren med 6-2.

– Det er ikke vanskelig å se at han er ganske god på volley, og det er viktig i double. I tillegg returnerer han bra. Det er ikke så mye mer enn det som gjør han god, sier Ruud.

Den danske stjernen, Nielsen, var selv ikke helt fornøyd med måten han spilt på mot de norske guttene.

–Det var ganske jevnt i de første to settene. Jeg følte meg litt seig etter gårsdagens kamp. Det gikk litt langsomt. Jeg manglet litt energi, men var ganske komfortabel, og jeg følte ikke at måtte få opp energinivået heller. Etter hvert kommer de litt tilbake, og jeg får mer energi, og det gir også makkeren min energi, sier Nielsen til Tennis-Norge.

Klassespiller
Nielsen viste gjennom kampen hvilken klassespiller han var. 33-åringen gjorde svært få feil og viste ekstreme kvaliteter framme ved nettet. På egen serve klarte Norge bare å skaffe seg to breakballer iløpet av kampen mot Nielsen.

– Jeg har spilt tennis i mange år, jeg har alltid likt double, og jeg har alltid hatt en fornemmelse for å spille tennis. Jeg og Thomas har spilt og trent lenge sammen, vi kjenner hverandre veldig godt og vet hvordan vi skal reagere i ulike situasjoner. For eksempel i det tredje settet i dag visste jeg at jeg måtte steppe det opp for å gi makkeren min energi, sier Nielsen til Tennis-Norge.

Dermed blir søndagens to singlekamper avgjørende. Norge ligger under 1-2 etter at Durasovic tapte for Nielsen fredag, mens Ruud slo Søren Hess-Olesen. Søndag spiller Durasovic mot Hess-Olesen, mens Ruud møter Nielsen. Det er fortsatt ingen umulighet å vinne kampen og gå til avgjørende opprykkskamp mot Slovenia eller Sør-Afrika.

– Det blir bare å prøve å slite dem ut. De er gode til å spille tennis, men vi er unge og sterke, så vi får håpe at vi kan spille bra i single og vær litt sterkere enn dem. Vi må ikke gi oss. Sjansene for seier er minsket, men det er fortsatt muligheter. Fram mot kampene i morgen skal vi slappe av og gjøre noe annet, avslutter Ruud.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...