Norge bruker samme suksessoppskrift mot Danmark i Davis Cup | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Norge bruker samme suksessoppskrift mot Danmark i Davis Cup | Tennis-Norge

Norge bruker samme suksessoppskrift mot Danmark i Davis Cup

Norges Davis Cup-lag. Foto: Espen Hildrup.

Anders Håseth har tatt ut de samme fire spillerne som spilte mot Latvia i Davis Cup til oppgjøret mot Danmark.

Dermed stiller det norske laget med Casper Ruud, Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm og Joachim Bjerke på hjemmebane i Stavanger  i den viktige kampen mot Danmark i 2. divisjon i Davis Cup. Vinneren av oppgjøret går til en avgjørende opprykkskamp.

– Vi har et veldig lovende lag. Vi kom i en god stim i Latvia, og vi ønsker å fortsette den mot Danmark, sier lagkaptein Håseth til Tennis-Norge.

Liker det han ser
Siden Norge slo Latvia på bortebane har de norske ungguttene fortsatt å imponere. Ruud har tatt seg til semifinale i en Challenger-turnering, semifinale i en ATP 500-turnering, andre runde i en ATP-250-turnering og fått prøve seg i en ATP 1000-turnering.

– Casper har hele tiden vist at han kan konkurrere med de beste, og det har bare fortsatt i det siste, sier Håseth.

I tillegg ser det ut som Viktor Durasovic har knukket en kode. 19-åringen tok seg til semifinale i Bahrain i forrige uke. Unggutten har også hatt for vane å levere ekstremt bra for Norge i Davis Cup og har vært en stor bidragsyter til at Norge fortsatt spiller i 2. divisjon.

– Jeg er veldig fornøyd med at Viktor har kommet så langt i Bahrain, at seirene begynner å komme. Han har hele tiden vist at han har hatt nivået inne, men hatt litt stang ut, så dette er veldig hyggelig, sier Håseth.

Vanskeligere double
Danmark slo Marokko 4-1 i sin første kamp. Da stilte danskene med Fredrik Løchte Nielsen, August Holmgren, Thomas Kromann og Søren Hess-Olsen, noe som er samme lag de kommer med til Stavanger. Nielsen er danskens beste rangerte spiller med 466.-plass, men er en god doublespiller og vant Wimbledon i double i 2011. Dermed kan det bli en avgjørende og vanskelig kamp.

– Viktor spiller mye double, og vi så at han hadde utviklet seg sist. Casper spiller det ikke så mye, men har verktøyene til det. Det blir helt åpenbart utfordrende å spille mot en så god spiller i double, men samtidig en morsom utfordring – en skikkelig publikumskamp. Vi har en god sjanse i alle kampene, sier Håseth.

For øvrig er Holmgren rangert som nummer 1460 i verden, mens de to andre danskene er urangert.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...