Ruud sjanseløs i Miami Open

av | 23 mars, 2017 - 17:15 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud spilte ingen god kamp mot Yen-Hsun Lu og tapte i første runde av ATP 1000-turneringen Miami Open.

Casper Ruud tapte i turneringen i Miami. Foto: Espen Hildrup.

Den norske 18-åringen har fått mye oppmerksomhet i norske medier før kampen i Miami. Etter at trekningen ble klar sank heller ikke optimismen med tanke på avansement. De fleste trodde at Ruud hadde gode muligheter til å slå Lu, nummer 64 i verden.
Faktum var derimot at Ruud var en underdog før oppgjøret. Nordmannen har aldri vunnet en kamp i en hovedrunde på ATP-nivå på utendørs hard court, selv om han imponerte i kvalifiseringen til Australian Open. Ruud har heller aldri slått en høyere rangert spiller enn Inigo Cervantes, daværende nummer 75 på ATP-rankingen. Det skjedde i Challenger-turneringen som norgesmesteren vant i Sevilla i september.
I tillegg er motstander Lu en svært rutinert tennisspiller som i ni år på rad har endt året blant de 100 beste tennisspillerne i verden og har utallige Grand Slam-deltakelser bak seg. I fjor vant 33-åringen fra Kinesisk Tapei fire Challenger-turneringer, noe som taler for et høyt nivå.
Likevel startet kampen jevnt, selv om Lu allerede fra starten av skapte større problemer på Ruuds server enn hva nordmannen gjorde på Lus server. På 2-2 fikk Ruud sin første breakball i mot, men avverget den. På deuce hadde unggutten et par gameballer, men Lu kom tilbake og fikk breakballer. Til slutt brøt han Ruud.
Derfra gikk det egentlig bare en vei for Ruud, nedover. Lu vant det første settet 6-2 og fortsatte dominansen i det andre settet. Den rutinerte tennisspilleren vant hele 6-1 i sett nummer to. Lu tok hele sju games på rad.
Også tidligere i år har nordmannen slitt og kollapset i enkeltkamper. I semifinalen i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro tapte nordmannen ni games på rad etter å ha misbrukt en matchball på 5-4. I Challenger-turneringen i Budapest tapte han 0-6, 0-6 mot Marton Fuscovics i semifinalen grunnet sykdom.
Ruud er likevel en erfaring rikere og får også med seg ti ATP-poeng for å spille turneringen. Nå er trolig neste oppgave for Snarøya-gutten Davis Cup med Norge i Stavanger den 7. til 9. april. Deretter følger en Challenger-turnering i Italia like etterpå.

Relaterte artikler

Tapte finalen

Stefanos Tsitsipas slo Casper Ruud i finalen av Monte Carlo Masters – vant tittelen for tredje gang i fyrstedømme.