Ruud underdog i første runde av Miami Open | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud underdog i første runde av Miami Open | Tennis-Norge

Ruud underdog i første runde av Miami Open

              Artikkelen presenteres i samarbeid med

 

Casper Ruud må vinne sin største kamp i karrieren skal det bli avansement i ATP 1000-turneringen Miami Open. 

 Registrer deg og spill på Casper Ruuds kamp mot Yen-Hsun Lu på Coolbet.com

Den norske 18-åringen har vært så heldig å få wildcard til turneringen, mye takket være hans agentfirma IMG, men også det glimrende spillet han har vist den siste tiden.

Ruud overrasket de aller fleste da han slo to topp 90-spillere i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro i februar. I semifinalen mot daværende nummer 24 i verden, Pablo Carreno Busta, hadde unggutten matchball i det andre settet, men måtte se seg slått.

Casper Ruud har imponert i det siste. Foto: Espen Hildrup.

Den flotte innsatsen har gitt Ruud mye oppmerksomhet i tennisverden og flere har fått øynene opp for stjerneskuddet fra Snarøya. Nå kan han sende nye sjokkbølger ved å vinne mot Lu fra Kinesisk Tapei i første runde i en av verdens største turneringer.

Vanskelig utfordring
Lu har kanskje ikke det mest kjente navnet blant tennisinteresserte, blant annet fordi han kun en gang har kommet lengre enn til åttedelsfinale i en Grand Slam-turnering, til tross for at han har deltatt 44 ganger i dem.

Det viser på en annen side at Lu er en svært rutinert spiller, noe også rankingen hans bekrefter. For øyeblikket er han rangert som nummer 64 i verden, men 33-åringen har vært endt året blant de 100 beste i verden i ni år på rad. I fjor vant Lu fire Challenger-turneringer, noe man må ha et godt nivå inne for å klare. Hans høyeste plassering i karrieren er 33.-plass fra 2010.

Registrer deg og spill på Casper Ruuds kamp mot Yen-Hsun Lu på Coolbet.com

Lu har derimot hatt litt problemer i starten av 2017 og bare vunnet fire av sine ti siste kamper. Veteranen har tapt for to spillere som for øyeblikket er rangert dårligere enn Ruud på ATP-rankingen.

Spillselskapet Coolbet gir 1,34 i odds på at Lu vinner kampen mot norgesmesteren. Ruud presterer ofte beste når man som minst venter det og med en odds på 3,30 hos Coolbet får man mye igjen for pengene ved spill på nordmannen. Likevel er faktum at Ruud aldri har slått en så høyt rangert spiller. Rekorden er Ingio Cervantes i Challenger-turneringen i Sevilla, som på det øyeblikket var nummer 75 i verden.

Mye tyder på at det blir en jevn kamp, og det kan lønne seg å sette noen kroner på Ruud, som i Australian Open også viste at spillet på hard court har bedret seg i det siste.

Zverev
Skulle Ruud gå videre i Miami venter en skikkelig godbit i den andre runde. Da møter han et år eldre Alexander Zverev, noe som på mange måter kan bli sett på som et eventuelt drømmeoppgjør for tennisinteresert, og man kan tillate seg å drømme. Zverev er et svært stort talent og nummer 20 i verden.

Poengmessig på ATP-rankingen vil en seier bety 25 poeng. Bare ved å delta får Ruud 10 poeng. Dette kan bli viktige poeng i jakten på en direkteplass i Roland Garros.

Kampen spilles på et foreløpig ukjent tidspunkt onsdag. Du kan spille på kampen hos Coolbet.

Registrer deg og spill på Casper Ruuds kamp mot Yen-Hsun Lu på Coolbet.com

 
You may also like...