Ruud møter veteran fra Tapei i Miami Open | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Ruud møter veteran fra Tapei i Miami Open | Tennis-Norge

Ruud møter veteran fra Tapei i Miami Open

Casper Ruud klar for turnering i Miami. Foto: Espen Hildrup.

Casper Ruud fikk ikke den verste trekningen i første runde av ATP 1000-turneringen Miami Open.

Den norske 18-åringen møter Yen-Hsun Lu fra Kinesisk Tapei i første runde i Miami Open. 33-åringen er rangert på 64.-plass i verden. Ruuds motstander har ikke vært høyere rangert enn 33.-plass i 2010, men har en svært solid karriere å vise til. I ni år på rad har Lu endte sesongen blant de 100 beste i verden.

I Grand Slam-sammenheng har Lu en gang kommet helt til kvartfinale i Wimbledon, men i de aller fleste deltakelsene har det endte med tap allerede i første runde. Lu er en meget god spiller på Challenger-nivå og vant hele fire turneringer i fjor. Dermed er det tøff motstand som venter Ruud, selv om Lu ikke er blant de mest kjente navnene i tennisverden. Nordmannen har aldri slått en så høyt rangert spiller som motstanderen i første runde i Miami.

Tennisspilleren fra Kinesisk Tapei har ikke hatt en god sesongstart og vunnet få kamper. Samtidig har Lu tapte for sterke spillere, men også gått på nederlag mot to spillere dårligere rangert enn Ruud, Vasek Pospisil og Andrey Rublev.

Skulle Ruud gå videre til andre runde blir Alexander Zverev motstander i andre runde. Det tyske stortalentet, som er nummer 20 i verden, har ingen motstander i første runde. Det vil i så fall bli en meget interessant duell mellom to stjerneskudd innen tennis. Zverev er et år eldre enn Ruud.

Ruud har fått wildcard til turneringen i Miami.

Saken oppdateres fortløpende!

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...