Federer til topps i Indian Wells: – Han er en drittsekk | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Federer til topps i Indian Wells: – Han er en drittsekk | Tennis-Norge

Federer til topps i Indian Wells: – Han er en drittsekk

Roger Federer vant finalen. Foto: Vinod Divakaran (CC 2.0)

Roger Federer vant finalen i ATP 1000-turneringen i Indian Wells over landsmannen Stanislas Wawrinka.

Dermed er Federer den eldste spilleren noensinne som har vunnet en ATP 1000-turnering. Fra før hadde Andre Agassi rekorden med sine 34 år og tre måneder. Federer knuser rekorden med sine 35 år og sju måneder. Tittelen var også Federers 90. i karrieren.

– Unnskyld, jeg er bare trøtt etter ti dager her. Jeg vil bare gratulere Roger, han ler nå, han er en drittsekk, men det er ok, og velkommen tilbake, sa en emosjonell og spøkefull Wawrinka etter tapet.

– Stan har spilt fantastisk denne uken. Fortsett sånn, og jeg håper du vinner mange titler i år, sa Federer etter seieren.

For et comeback
Seieren makerer også et ekstremt sterkt comeback av Federer. Sveitseren var skadet fra juni til januar 2017, og spilt ikke en eneste kamp før Hopman Cup på nyåret. I Australian Open overrasket han alle og vant sin første Grand Slam-tittel siden 2012. Hans forrige tittel i en ATP 1000-turnering kom i 2015 i Cincinnati.

– Det har vært en eventyruke. Jeg håper kroppen min bare kan fortsette å la meg spille. Det var trist at jeg ikke kunne komme her i fjor, sier Federer.

I Indian Wells imponerte Federer, utenom i finalen, mest da han i åttedelsfinalen slo ut Rafael Nadal, samme mann som veteranen spilte Australian Open-finalen mot. I kvartfinalen slapp han billig unna da Nick Kyrgios måtte trekke seg fra kampen, mens i semifinalen hadde Federer få problemer mot Jack Sock.

Solid kamp
Federer viste seg skarp fra starten av i finalen mot Wawrinka. 35-åringen hadde ikke blitt brutt en eneste gang i løpet av Indian Wells-turneringen før søndag, og det så ut til å fortsatte. Federer spilte svært bra på egen serve, men også Wawrinka klarte å holde egne servegame. På 5-4 til Federer klarte derimot sveitseren å bryte og vant settet 6-4.

Det andre settet begynte ikke bra for Federer. Wawrinka brøt på første forsøk og holdt påfølgende servegame, men Federer ga seg ikke. Den populære tennisspilleren brøt tilbake og var inne i kampen igjen. Også i det andre settet viste Federer sin klasse da det gjaldt som mest. På 6-5 til Federer hadde Wawrinka gameball på egen serve, men misbrukte den. Federer kom opp på deuce og skaffet seg matchball. Den rotet han ikke bort og vant kampen med 7-5 i sett nummer to.

Wawrinka har i karrieren sin hadde store problemer med å slå Federer, som ledet 19-3 i innbyrdes oppgjør,  inkludert 14-0 på hard court, samme type underlag det spilles på i California, før finalen.

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...